сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Забравете за тиквите – тази година модерни са ананасовите фенери

Забравете за тиквите – тази година модерни са ананасовите фенери

Аз детето | 2018-10-15

Забравете за тиквите – тази година модерни са ананасовите фенери

С наближаването на Хелоуин или пък просто на сезона на тиквите всяка година деца от различни краища на света се забавляват като си правят тиквени фенери. Какво ще кажете обаче за идеята за ананасови фенери. Екзотичният плод със сигурност не е първото нещо, което се сещате, че може да стане за такъв фенер, но всъщност е идеален. Различен, но се прави по почти същия начин, а освен това горната му част с листата си става идеално допълнение към фенера. Освен това има много деца, които не обичат тиква, но никой не би отказал сладък и сочен ананас, нали така? Интересно и необикновено и ако това не ви убеди да опитате – не знаем какво друго би могло.

За останалите от вас, които вече са готови и направо молят родителите си за един ананас – ето какво да направите. Отрежете или помолете някой да отреже капаче отгоре на ананаса, така че листата да останат цели и да можете след това да го сложите обратно. Самите вие пък с помощта на лъжица го издълбайте целия отвътре. Само ви предупреждаваме да постелите някакви стари кърпи или най-добре да го сложите в по-дълбока тавичка, защото ще има доста сок. А няма да ви се иска след това да бършете ананасов сок от пода, тавана или стените!

Издълбаната част естествено не изхвърляйте – тя е много вкусна. Можете да си я хапнете така, да си я направите на смути или пък на кекс с ананас. Опитвали сме и наистина става много вкусно. Можете дори да си направите сладко по тази рецепта. Просто заменете ягодите с ананас и сте готови. Сега да се върнем към фенера...

След като всичко е издълбано и изчистено, оставете кората да изсъхне леко за около половин час. Сещате се защо! Ананасов сок, чистене... После внимателно с нож (ако не знаете как помолете някой по-голям сигурни сме, че ще ви помогне, защото ще иска да види докъде ще стигне това нещо), изрежете уста, очи или друга форма каквато решите. Точно като при тиквен фенер! След това сложете вътре свещичка, запалете и сложете капачето с листа отгоре. Е, не е ли красиво и интересно. Можете да замените и свещта с чаена лампичка – продават се в повечето книжарници. Тогава става още по-интересно!

Това е то новата мода – ананасови фенери!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град