зоокът

Начало | зоокът | За първи път от 25 години бяло мече се роди в зоопарк

За първи път от 25 години бяло мече се роди в зоопарк

Аз детето | 2018-03-09

За първи път от 25 години бяло мече се роди в зоопарк

Днес цяла Шотландия, а също и по-голямата част от света празнуват и се радват! Не, не сте пропуснали някой важен международен празник, тоест не и поне такъв, който си го има всяка година. Днешният празник се празнува след 25 години. Що за странно празненство ще попитате вие? Такова, което включва едно малко бебе бяло мече – ще ви отговорим ние. За първи път от 25 години бяло мече се роди в зоопарк в Шотландия и цяла Великобритания и по-голямата част от света празнуват!

Майката Виктория известила персонала на природния парк за събитието с „високи звуци“. Точната дата, на която се е появило новороденото на света, не е ясна, защото белите мечки имат нужда от пълно уединение след раждане. Това обаче е първото бебе от вида във Великобритания от четвърт век, предаде БТА. „Първоначално чухме обещаващи звуци през седмицата преди Коледа и те продължиха и през новата година“, казва Юна Ричардсън от зоопарка. И продължава: „Посетих Виктория в неделя сутринта (на 4-ти март), за да проверя дали има прясна вода и дали се храни, за да излезе от зимния сън. Внезапно виждам, че тя внимателно държи в лапите си малка пухкава бяла топка. Никога няма да забравя този момент. Веднага разбрах, че това е бебето ѝ. След това се усмихнах, оставих я на спокойствие и отидох да кажа на колегите за чудото. Толкова бяхме щастливи!

Майката и малкото се справят добре и макар че то е все още чувствително и уязвимо и тя го пази много строго, защото то се нуждае от тишина и спокойствие от зоопарка са сигурни, че съвсем скоро ще могат да го покажат на света и че то ще бъде едно щастливо малко бяло мече, което целият свят ще обича!

Снимка: pixabay.com

Прочетете още:
Любопитни факти за полярните мечки



Коментари
1 коментар

Наталия Тодорова, 9 г.,

Публикувано на 11.03.2018

сладурче

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град