новини детски

Начало | новини детски | Всеки делничен ден: летни художествени занимания за децата от Добрич

Всеки делничен ден: летни художествени занимания за децата от Добрич

Аз детето | 2017-06-07

Всеки делничен ден: летни художествени занимания за децата от Добрич

Започнаха летните занимания за деца в Работилницата за въображение в Художествената галерия (ХГ) в Добрич. Това съобщи Милена Алджабари, художествен ръководител в Работилницата, предаде кореспондентът на Радио „Фокус“ – Варна. Занимания има всеки делничен ден, като в различните дни се използват разнообразни техники и материали. Децата могат да посещават заниманията, когато пожелаят, без ограничение на броя дни, в зависимост от тяхното желание и когато това е възможно.

Предварителни заявки не са необходими, уточни Милена Алджабари. По думите ѝ програмата е структурирана така, че да отговаря на различните интереси на децата. Включена е работа с глина, има дни за рисуване и дни за нови знания. Във всеки месец е поставен тематичен акцент. През юни на фокус са личността и творчеството на Леонардо да Винчи, през юли – Кристо Явашев, за месец август предстои да бъде уточнен акцентът и неговият избор зависи от предпочитанията на малчуганите. Информацията за известните творци ще бъде поднесена по подходящ за децата начин, отбеляза Милена Алджабари. По традиция в първия ден на летните занимания в галерията се прави панорамна обиколка на залите, за да могат децата да се запознаят с интериора и самата атмосфера на мястото.

Летните занимания ще продължат до края на месец август. Тези дни ще бъде обявен и конкурсът „Моето лято в галерията“, който ще се проведе за поредна година. Всичко изработено от децата през летните месеци в галерията, може да участва в този конкурс. От галерията се надяват отново за най-изявените малки творци да има и хубави награди, посочи Милена Алджабари.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град