новини детски

Начало | новини детски | Вижте победителите в конкурса Cartoon Network „Студио Въображение“

Вижте победителите в конкурса Cartoon Network „Студио Въображение“

Аз детето | 2017-06-16

Вижте победителите в конкурса Cartoon Network „Студио Въображение“

Станаха известни победителите в творческия конкурс за деца от 6 до 14 години Cartoon Network Студио „Въображение“. Рекорден брой ученици участваха в надпреварата, която се проведе за трета поредна година. Състезанието, което протече между 17 април и 31 май на специална интернет страница, има за цел да запознае малките творци с процеса на анимиране, да ги вдъхнови да създадат свои оригинални творби и да развие креативния им потенциал.

Задачата на специалното международно жури в централата на любимия на децата телевизионен канал беше трудна, защото трябваше да избират от 2000 творби в трите категории на надпреварата – за рисунка на измислен герой, за сценарно табло и за кратък филм или анимация.

За най-атрактивна рисунка на анимационен герой комисията определи работата на Алики Ковачевич, която е на 9 години и учи в 139 ОУ „Захарий Круша“ в София.

На второ място се нарежда Александър Карталов на 8 години от ОУ „Иван Вазов“, Смолян. 



А на трето – Йоана Станева на 8 години.

Сред децата, които решиха да създадат сценарно табло, първа е Йоана Драганчева на 8 години от ОУ „Васил Априлов“, Варна.

 

Втори е 10-годишният Димитър Миразчийски от ОУ „Захари Стоянов“, Варна. 



Трети – Юлиян Расимов на 11.



Присъжда се и още една специална награда. Тя е за Янислав Паунов на 8 години, I ОУ „Христо Ботев“, Търговище.

В най-сложната категория – тази за анимация, приза взима Виктория Христова на 12 години от СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в Добрич. Второто място е отредено за Биляна Хараламбиева на 13 години от ОУ „Цветан Спасов“, Плевен, а третото за Стилиян Викентиев – на 13 години от 166 ССУ „Васил Левски“, София. Тук отново се присъжда специална награда и тя е за 7-годишната Катерина Микова от ОУ „Братя Миладинови“, Бургас.

Големите победители във всяка от тях получават най-новия лаптоп за образование Acer Travelmate B 118. Те ще имат и уникалната възможност да видят творението си в ефира на Cartoon Network. За вторите и третите места, както и за двете специални награди, пък има уникални раници, суитшърти и шапки на Cartoon Network.

В периода на конкурса българският екип на Cartoon Network Студио „Въображение“ заедно с 15-годишния артист Томислав Петков (Томи) посетиха три училища, за да покажат нагледно как се правят началните стъпки в анимацията. Шанс да се срещнат с него имаха 6-годишните ученици от 43 Детска градина „Талант“ в София, четвъртокласниците от столичното 139 ОУ „Захарий Круша“ с разширено обучение по изобразително изкуство, както и възпитаниците на Училище по изкуства и занаяти „Димитър Екимов“ за социално слаби деца в село Русаля до Велико Търново.

Конкурсът тази година се случи със съдействието на генералния спонсор на кампанията Acer България. Партньори на инициативата са и Az-deteto.bg и Bulsatcom.



Коментари
1 коментар

Emilio Emilow, 9 г.,

Публикувано на 08.11.2017

kak da izpratq risunkata mi

От редакцията: Здравей, както сме написали и най-отгоре този конкурс вече е приключил. Но ще има други съвсем скоро в които можеш да участваш.

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град