интересно

Начало | интересно | Вижте и научете за Седемте чудеса на света в забавната компания на г-н Хакарайнен и детската книжка на писателя Маури Кунас

Вижте и научете за Седемте чудеса на света в забавната компания на г-н Хакарайнен и детската книжка на писателя Маури Кунас

Аз детето | 2019-07-13

Вижте и научете за Седемте чудеса на света в забавната компания на г-н Хакарайнен и детската книжка на писателя Маури Кунас

„– Представете си само: започнали строежа на Великата китайска стена преди повече от две хиляди години – разказваше Ирмели Брънча. – И дължината ѝ е над шест хиляди километра.

Жителите на село Пингпонг, което се намираше близо до стената, притежаваха съкровище – вазата Цонг, което беше на 1500 години. Пазеха я в една от кулите на стената с денонощна охрана.

– Китай наистина е чудна страна – дивеше се съдията Седларов. – А китайците са сръчни хора, щом дори могат да се хранят с клечки.

– Аз определено съм неспасяемо сръчен – оплака се г-н Хакарайнен.

Вечерта в селото организираха състезание на акробати, за него пристигнаха групи изпълнители от различни краища на страната.

– Китайската акробатика е световноизвестна – знаеше системният инженер Токов.“

Доста интересна история, нали? Искате ли да научите още за Великата китайска стена, кой е този несръчният господин и какво общо има с това инженер Токов? Тогава прелистете чисто новата книжка от издателство „Дамян Яков“ „Седемте чудеса на г-н Хакарайнен“ от най-популярния съвременен финландски детски писател и илюстратор Маури Кунас.

Вижте и научете за Седемте чудеса на света в забавната компания на г-н Хакарайнен. Този неуморим пътешественик, но и странен сомнамбул, винаги може да ви изненада – с ролята си на мумия, увита в тоалетна хартия в Египет, укротител на крави в Индия, готвач на спагети от вълнена прежда във Венеция... Маури Кунас изобразява чудесата на света, доказвайки ненадминатия си талант на разказвач и илюстратор. Фактите са проверени, а хуморът гъделичка. Ще се видим в Индия, ехааа!

Преводът от фински е на Росица Цветанова.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град