Кино Видео DVD TV

Начало | Кино Видео DVD TV | „Виртуални“ каскадьори и мощни компютри – така са създадени най-сложните специални ефекти в „Черната пантера“

„Виртуални“ каскадьори и мощни компютри – така са създадени най-сложните специални ефекти в „Черната пантера“

Аз детето | 2018-05-23

„Виртуални“ каскадьори и мощни компютри – така са създадени най-сложните специални ефекти в „Черната пантера“

Независимо дали сте гледали филма „Черната пантера“ или не и независимо от това дали въобще харесвате филмите за супергерои или не, трябва да видите това видео. В него самият създател на най-сложните филмови ефекти Дарил Соучик обяснява как точно се прави това. Не искаме да ви разваляме магията на киното, но се надяваме, че знаете за някои особености на хората. Те не могат да летят сами, нито могат да скачат чак толкова на височина или дължина, че да прескочат автомобил, който се обръща на покрива си! Съмняваме се, че дори и истинските пантери могат това! Не могат и да издържат половин час под вода без да дишат и още подобни неща. Въпреки това Черната пантера ги умее.

Подобно нещо се дължи на невероятните визуални ефекти, които група от хора правят за всеки филм, особено за тези със супергерои. Всъщност за нас именно тези хора имат уникалните способности да правят невъзможните неща възможни на големия екран и при това да изглеждат така истински. Зад тези сцени стои много труд и някои невероятни техники, които Дарил Соучик решава да сподели с всички нас в интересно видео.

Така например бихте ли предположили, че за най-зрелищните и ефектни битки двамата главни актьори Чадуик Боузман (Черната пантера) и Майкъл Б. Джордан (Килмонгър) са заменени не просто от каскадьори, а от виртуални каскадьори. Тоест всичко това е направено само и единствено със специални програми и мощни компютри, които обаче са изградени около движенията и поведението на реалните хора, така че да изглеждат абсолютно естествено. Във видеото ще научите и още интересни неща, както и ще разберете, че създаването им не е никак лесно. То налагало непрекъснато присъствие на специалисти на снимачната площадка, заснемане на голямо количество видеа за справка и следене на актьорските движения. Точно за битките използваните материали включват както актьорите, така и каскадьори, а обработката впоследствие се оказва само малка част от цялата работа! Сега кажете, че специалистите по визуални филмови ефекти не са истински магьосници!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град