сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Весела и оригинална картичка за първи март

Весела и оригинална картичка за първи март

Аз детето | 2023-02-27

Весела и оригинална картичка за първи март

Картичките са нещо наистина много хубаво. Независимо дали има повод или не те могат да разведрят всеки и да извият устните му в усмивка. Още по-хубаво е пък, когато има повод дори и това да е празникът на Баба Марта. Вместо традиционните бели и червени мартенички можете да подарите на баба или дядо тази красива и оригинална картичка. Сигурни сме, че ще я харесат много и ще оценят това, че сте я направили на ръка. Естествено можете да я подарите на когото си искате, но казваме баба и дядо, защото сме забелязали, че те не обичат чак толкова да носят мартеници. С една такава картичка обаче ще се гордеят много и ще я показват на всички, защото ще сте я направили сами. Така че направо да започваме!

Ще ви трябват:

  • бял картон
  • червен и бял филц
  • лепило
  • ножица
  • червена химикалка

Ето и как да си я направите:

От червения и от белия филц изрежете пеперудка или цветчета или и двете. Ние изрязахме само пеперудка, защото ни се стори по-красиво и ефектно с по-малко неща, но пък трябва да ги направите както ви харесва. Ако не можете направо да режете, първо нарисувайте с молив направо върху плата. Получава се идеално. След това прегънете картона на две по средата, така че да получите две равни половинки. Същото направете и с пеперудките. Намажете едната им половина с лепило и ги залепете много близо една до друга. Едното крило оставете да стърчи леко сгънато нагоре.

Виждате ли? Получава се чудесен ефект и приличат точно на мартеничка. Сега остава да напишете и „Честита Баба Марта“ върху картичката. Както и някакво пожелание. Много ефектно се получава ако завивате буквите както бихте завили гривничка от бяла и червена прежда. Ако обаче това ви е трудно и един обикновен начин на писане пак ще си е супер.

Това е всичко. Както забелязахте цялата картичка е издокарана в бяло и червено, така че си е много тематична и красива!

Снимка: krasart.com



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град