интересно

Начало | интересно | В 21 век: цирк в Германия замени истинските животни с холограми и те изглеждат невероятно

В 21 век: цирк в Германия замени истинските животни с холограми и те изглеждат невероятно

Аз детето | 2019-06-21

В 21 век: цирк в Германия замени истинските животни с холограми и те изглеждат невероятно

Циркът е доказала се във времето традиция за забавление на малки и големи. Много хора обаче изразяват притеснения по отношение на дресирането на цирковите животни. Цирковете получават все повече критики по въпроса, заради промените в обществото, които наблюдаваме в последните години. Това е принудило Германският цирк „Ронкали“ да вземе доста необичайно решение по въпроса. За тази цел изключително много му помагат новите технологии.

За да продължи да има представление с тигри, слонове, маймуни и коне, но и за да не вреди на животните циркът предлага на своите зрители специално създадени и впечатляващи животински холограми. Подобна технология за първи път се използва от циркова трупа. Илюзията се постига с 11 проектора с висок контраст и перфектна анимация. Новото шоу използва 3D холограми, които изпълват арената от 32 на 5 метра. Всички проекции са в 360 градуса, за да може публиката да се наслади на спектакъла независимо от местата си.

Въпреки липсата на животинки, представленията продължават да са доста интересни. Холограмите са с триизмерен вид, въпреки че се прожектират върху плоска повърхност в центъра на манежа. От мястото в публиката обаче това не може да се разбере. Може да си го представите като новаторско кино изживяване, при което не гледаш филм, а виждаш животни изпълняващи различни номера. По време на дигиталните шоута няма как да пострада животно, а зрителите могат да се наслаждават с чиста съвест.

„Ронкали“ съществува от 1976 г. и животните винаги са били част от програмата им. Решението да преминат към технологичната алтернатива е с цел да се обърне внимание на насилието над животни в индустрията.

По въпроса с холограмите прочетете също:
Какво са холограмите?
Направете си холограма като от „Междузвездни войни“



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град