игри в дома

Начало | игри в дома | Уникално забавление със стари вестници

Уникално забавление със стари вестници

Аз детето | 2019-05-20

Уникално забавление със стари вестници

Вярвате или не, на човек не му трябва много, за да се забавлява и весели истински, особено на децата. Често възрастните си мислят, че трябва да ви затрупват с хиляди играчки или таблети или каквото още намерят там. Истината обаче е съвсем друга – децата могат да се забавляват и с много, и с малко. Всъщност от нашия опит като деца бихме казали, че с малко понякога стават доста по-весели игри. Затова сега ще ви предложим именно една такава игра. Тя е за дните, в които времето е лошо, или пък просто е твърде късно вече за излизане. По-забавна е отколкото звучи и изглежда, просто трябва да се престрашите да оставите за малко смартфона да си почине и да опитате.

За играта ще ви трябват чисто и просто стари вестници и тиксо – толкова. Няма нужда да инсталирате нищо или да зареждате или каквото и да било. Трябва само малко подготовка, но дори тя е забавна. Започнете я като вземете няколко листа от стар вестник и ги навийте на голяма и много тънка фуния. Това направете с всички вестници. Най-лесно ще стане ако ги поставите на плоска повърхност – дори и пода върши работа и след това започнете да ги навивате от единия ъгъл. Направете го колкото е възможно по-стегнато. След като навиете всички вестници идва време и за строежа. Започнете да строите крепости и каквото друго ви хрумне.

Става много яко ако си направите крепости, толкова големи, че самите вие да се поберете вътре. След това ги покривате отгоре с тънко и плътно одеяло и остава играта да продължи благодарение на фантазията ви. Можете да си построите и други неща, всичко, което измислите. За да съедините тръбичките просто ги залепвайте с тиксо.

Приятно забавление, сигурни сме, че ще е такова, пък макар и само с вестници подръка!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град