фокуси

Начало | фокуси | Цвета на пастела познай и всички изненадай

Цвета на пастела познай и всички изненадай

Аз детето | 2019-06-04

Цвета на пастела познай и всички изненадай

Не е нужно един фокус да е сложен или неразгадаем, за да е интересен и изненадващ – това ще ви каже всеки един маг, който вече има собствено шоу. Освен това, да започнеш веднага да правиш наистина сложни и трудни фокуси не е никак добра идея. За да станеш наистина добър трябва да започнеш от най-лесните. Те ще ти донесат полезни умения, ако решиш, че искаш да продължиш с фокусите. Затова сега ви предлагаме точно един такъв лесен, но пък много интересен фокус. Той е свързан с любимото ни средство за рисуване – пастелите, както и с познаването на цветовете им.

Е, сами се досещате, че като казваме, че ще „познаете“ цвета – няма как да прочетете мислите на другия наистина и все ще има някакъв номер в това нещо, но нали точно такива са фокусите. И точно това е впечатляващото и тях – начинът по който си измислил или научил как да „изиграеш“ другия така че това, което правиш да изглежда като магия. Май вече сте готови, така че нека направо започваме с фокуса.

Както разбрахте ще ви трябва кутия пастели и веселяк роднина или приятел, който обича фокусите. Не ви трябва дори и предварителна подготовка... е, освен да прочетете стъпките по-долу и да ги запомните.

1. Застанете с гръб към веселяка обичащ фокуси, като преди това му дадете кутия с пастели и му кажете да си избере цвят, без да ви го показва. Единственото, което трябва да направи е да си мисли за цвета и да сложи пастела в ръката ви. Обяснете му, че така действа вашата магия – трябва да „усетите“ цвета, за да го познаете.

2. След като пастелът е поставен в ръката ви, обърнете се с лице към човека, но ръцете ви трябва да останат зад гърба. Докато казвате няколко заклинания като „пастелосвиделосцветелос“ или пък „Ах, могъщи облаци, кажете ми какъв цвят е този пастел“ изстържете съвсем малко от пастела с нокътя на палеца си, но така че частта от пастел да е от външната страна на ръката ви.

3. След това прехвърлете пастела в другата ръка, а тази изпънете към човека, с дланта към лицето му и продължете със заклинанията – този път за четене на мисли.

4. Докато той е разсеян от това – вие спокойно можете да видите какво има по външната страна на нокътя ви. Е – това е и цветът на пастела. И стига да направите всичко дискретно – малко е вероятно някой да се досети как сте познали.

Ще разбере, че има номер, но какъв точно е той? Ето това е магията на фокусите!

Вижте още няколко интересни неща с пастели:
Тайната на цветните пастели
Превърнете старите пастели в космически
Със стари пастели става най-красивото есенно дърво
Има пастели, няма пастели...



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град