игри за навън

Начало | игри за навън | Топката хвани и смешното нещо направи

Топката хвани и смешното нещо направи

Аз детето | 2018-03-30

Топката хвани и смешното нещо направи

Топката е най-универсалната играчка на света, особено когато става въпрос за слънчевите игри навън! Просто няма как да оборите това наше твърдение. От бебетата до големите деца, че дори и възрастните, всеки е играл с топка и му е харесало. Няма значение каква игра! С една нищо и никаква малка топка могат да бъдат измислени безброй такива и всичките да са коя от коя по-забавни. Тази сфера е най-страхотната играчка, която можете да вземете за разходка в парка или пък когато се съберете повече приятели навън. Сега е време и да ви докажем това, като ви представим нашата най-нова измислена игра. Надяваме се, че ще ви хареса и ще се забавлявате, защото ние си прекарахме с нея чудесно. Ако ли пък не то се надяваме да ви вдъхнови да си измислите своя.

Вече е ясно, че за играта ще трябва топка, но ви съветваме да е надуваема, плажна, защото с нея се получава най-хубаво. Ще ви трябва също и един маркер, както и да накарате въображението си да се събуди. Защо ли? Много просто, за да се получи играта трябва върху топката на различни места да напишете забавни и лесни за изпълнение дейности. Например: плези се, стой на един крак, върти ръката си, казвай таблицата за умножение или рецитирай „Аз съм българче“ и всякакви подобни. Напишете върху плажната топка толкова, колкото се сетите и след това е време за игра.

За да се получи по-интересна обаче ще е хубаво да сте повече от двама. Я вижте какво хубаво време е навън, накарайте приятелите си да излязат, цяла зима са седели само вътре. След като имате достатъчно желаещи се наредете в кръг на известно разстояние един от друг. И естествено започнете да си подхвърляте топката. Каквото най-често се прави с нея. Само че ето я и забавната особеност – всеки който я хване трябва да прочете това, на което е палецът му и съответно да започне да го прави. Така например ако ти се падне плезене трябва да стоиш изплезен докато топката отново не попадне в ръцете ти, разбира се веднага след като започнеш да изпълняваш написаното трябва да подадеш топката на друг.

Тук няма победители... Не, всъщност всички са победители, защото са прекарали един забавен, игрив ден навън!

Снимка: Az-deteto.bg

Имаме и още забавни игри с топка, които да опитате:
Летящата топка
Забавна игра на китайска топка
Новата забавна версия на народна топка – хитът на идващото лято
Топка над реката
Сричковата топка – най-простата и забавна игра
Весела предпролетна игра с топка



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град