игри в дома

Начало | игри в дома | Тенис на маса със... сламки

Тенис на маса със... сламки

Аз детето | 2020-01-24

Тенис на маса със... сламки

С приближаването на есента, подходящото време за игри рязко намалява. Не само, защото е по-хладно, напротив. Всеки знае, че дори и студеното време не пречи на една хубава и приятна игра. Но ето например, когато духа вятър, да се играе тенис на маса е много по-трудно. Топчето е леко и вятърът доста често го тласка насам или натам и ту помага на единия играч, ту на другия. Ако като нас много обичате тенис на маса и не можете да преживеете, че през студените и ветровити месеци е почти невъзможно да се играе или пък просто искате да прекарате един забавен и приятен ден у дома, така че игрите навън и лятото да не ви липсват толкова много, то имаме за вас едно интересно предложение. Някога играли ли сте тенис на маса, но със сламки. Сигурни сме, че не сте и че сте пропуснали много. То е също толкова забавно, колкото истинския тенис и ще ви задържи вниманието поне за няколко весели часа.

За играта, разбира се, ще ви трябват маса, обикновена маса, лист хартия и две сламки.

Първото, което трябва да направите е да сгънете или по-точно смачкате листа хартия на топка. Разбира се, по-приятно е с истинска топка, ама с нея дъхът ви може и да не се справи. Така след това просто всеки се въоръжава с една сламка. Дори може да не сте само двама, може да си направите отбори и да сте четирима или 6-има. Но трябва да имате предвид, че за последното ще ви трябва по-голяма маса. Слагате хартиената топка по средата и започвате да я местите, като духате през сламките. Който я накара да падне от страната на противника си печели точка. Така се играе до 10 точки. Този, който пръв направи 10 точки печели. Може да ви звучат като най-лесните точки на света, обаче съвсем не е така.

Имаме и още един вариант за вас. Трябва да си направите по 10 хартиени топки за всеки играч. След това в края на масата да закрепите, може дори с тиксо по една чашка. Всеки трябва да се опитва да вкара топките в своята чашка. Този, който пръв успее да вкара всички печели.

Ако пък сте повече хора можете дори и да играете с две хартиени топчета или да сте два отбора един срещу друг. Така става дори още по-забавно. Сигурни сме, че вие можете да измислите и още много подобни забавления. Така че, какво чакате: тенисът на маса със сламки ви очаква!

Вижте още:
Футбол у дома – лесно и много весело
Волейбол за един – по-забавно, отколкото звучи



Коментари
2 коментара

Бетина , ,

Публикувано на 07.09.2016

Звучи забавно..ще пробвам

Гери Димитрова, 8 г.,

Публикувано на 01.01.2017

яка е.Аз я пробвах

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град