игри за навън

Начало | игри за навън | Тебеширите вземи и за приключение се приготви!

Тебеширите вземи и за приключение се приготви!

Аз детето | 2020-08-18

Тебеширите вземи и за приключение се приготви!

Омръзна ли ви да се люлеете на люлките в парка? Пързалката сигурно вече не ви се струва така забавна, а пък топката отдавна вече не е особено интересна? Тогава защо не си вземете малко от добрите стари тебешири. При хубаво и слънчево време те са най-интересното с което можете да се забавлявате навън. И изобщо не говорим само за рисуване по цимента. С тебеширите игрите могат да са безкрайни, само ви трябва малко въображение, което всеки от нас има! И за да ви помогнем да го развихрите ви предлагаме няколко интересни идеи за весела игра с тебешири!

Живи картини

Знаете ли колко готина снимка за профила ви в социалната мрежа или просто за самите вас ще се получи! Идеята е проста: вие сте основната рисунка, а това, което ще нарисувате с тебешир е допълнението. Е, вярно, за да направите готината снимка после ще трябва да легнете на земята, но ако се притеснявате може да си вземете и одеяло или кърпа, която да включите също в картината. Можете да постелите кърпата, да нарисувате плаж и палми около вас с тебешир и после да легнете – страхотен ефект, все едно сте на плаж. Ако пък искате нещо още по-вълшебно, защо не се престорите че кърпата е летящо килимче. Постелете я и нарисувайте около нея облаци, прелитащи птици, след това легнете, но сякаш седите върху нея – става страхотно. А ако не се притеснявате да легнете за малко директно върху цимента има още по-интересни рисунки, да се преструвате, че държите огромен чадър или летите с балони на връзка са само едни от тях.

Забавни игри

Обичате ли морски шах? Ами не е задължително той да е на хартия, може да бъде с тебешири навън. Също така можете да играете и на „въшки“, написвате числата от 1 до 40 или повече на различни места и всеки взима по един тебешир с различен цвят. Редувате се да свързвате числата последователно. Първият 1 с 2, вторият 2 с 3 и т. н. Важното тук е да гледате да не пресечете линията на другия играч и да направите такова свързване, че той да няма как да не се пресече с вашата. Накрая който е пресякъл най-малко от линиите на другия е победител. А сигурно знаете и още такива игри? Е, идеални са за тебешири.

Направете си тебеширено трасе

Тук няма победители и победени, но пък играта е подходяща и само за един. Трябва ви малко повече пространство на което да начертаете трасе с различни задачи за преминаването му – скачане вътре във фигурите, ходене назад или на зигзаг, скок на един крак или прескачане на начертаните линии, стъпване в нарисуваните стъпки и много други!

Опитайте и други интересни тебеширени идеи:
Течен тебешир: най-готиното забавление за лятото
Настолна игра, ама с тебешир и навън



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град