важните неща

Начало | важните неща | Честито Рождество Христово!

Честито Рождество Христово!

Аз детето | 2023-12-25

Честито Рождество Христово!

На 25 декември празнуваме Рождество Христово, също познат като Коледа, Божик или Божич.

Рождество Христово е един от най-светлите християнски празници. Той е своеобразно продължение на Бъдни вечер, защото започва още от полунощ – в народния календар с обичая коледуване. На този ден честваме рождението на Божия син – Исус Христос, който се появява на земята, за да изкупи човешките грехове.

Според Евангелието Исус Христос е роден в град Витлеем, провинция Юдея. Малко преди раждането майка му Мария заедно с Йосиф отишла във Витлеем. Там не могли да намерят място в странноприемница и били принудени да се подслонят в пещера извън града, където пастирите затваряли овцете. В нея Мария родила сина си, повила го в пелени и го положила в ясли, където били привързани осел и вол. С дишането си животните сгрявали Младенеца.

Рождество Христово слага начало на ново летоброене, нова ера. Към тези празници се числи и Стефанов ден – 27 декември, с който коледните празници завършват.

Тази година от Az-deteto.bg няма да ви пожелаваме спокойствие, хубава почивка и спокойни дни! Коледата и цялата ни година искаме или не са по-различни и затова нашето пожелание към всички вас, приятели, също ще е различно. Тази година ви пожелаваме неспокойствие – желаем ви роднините, приятелите и близките да не ви оставят и секунда намира. Да говорите с тях по цял ден, да ви звънят по телефона, във Вайбър, да ви пишат чатове, имейли и коментари. Във всички празнични дни да ви пращат гифчета, стикери, снимки и емотикони. Защото това ще означава, че са живи и здрави, че са щастливи и мислят за вас.

Пожелаваме ви мръсен дом, пълен с трохи от шоколадови бисквити по пода и много съдове за миене в мивката, защото това означава, че у дома всичко е наред и че не сте били сами по празниците. Означава, че сте били заедно с хората, които най-много ви обичат, а това е най-ценното за всеки ден и всеки празник. Пожелаваме ви шумна Коледа. Да ви е шумно и весело.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град