сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Супер сладък и лесен снежен човек

Супер сладък и лесен снежен човек

Аз детето | 2015-12-09

Супер сладък и лесен снежен човек

Коледа наближава и коледното настроение все повече ни завладява. Обаче има един голям проблем – каква е тази Коледа без сняг? Как ще си направим битка със снежни топки, ще се пързаляме или ще направим огромен снежен човек. Да, коледната украса също е хубава, ала не е същото без снежен човек, нали? И докато чакаме пухкавият сняг да навали и да получим шанса да направим истински, можем да направим този сладък и лесен снежен човек, който да ни донесе още повече коледно настроение.

Ще са ви необходими:
два бели листа
лепило
ножица
прежда
оранжев маркер или оранжев помпон
черен маркер

Как се прави:

Прави се страшно лесно и бързо: сгънете листа хартия няколко пъти, за да не режете всяко кръгче поотделно и да станат неравни. След това очертайте кръг върху сгънатия лист и го изрежете. Така накрая трябва да получите не един, а поне 8 кръга. Дори и да са повече, колкото са повече, толкова по-хубав ще стане снежният човек. От втория лист изрежете само едно малко кръгче за главата.

Прегънете по-големите кръгове по средата и ги залепете един за друг. Просто намазвате с малко лепило сгъвката на единия кръг и го лепите за сгъвката на другия, така стават два залепени един за друг. След което намазвате с лепило сгъвката на втория, който е залепен за първия, така продължавате докато не свършат. След това лепите и малкия кръг, но този път отгоре върху другите, за да се получи тяло на снежен човек. Оставяте го да изсъхне около 10 минути и след това му добавяте детайли: нос, очи, които можете да нарисувате с маркерите. За да е още по-истински ние му завързахме и шалче от синьо шнурче, което намерихме. И най-важното, не забравяйте малко прежда за закачане, можете да го закачите където решите, а защо не и на елхата. Просто капнете малко лепило от задната страна на главата, залепете двата края на прежда, която предварително сте изрязали с нужния размер, всичко зависи от това колко искате да виси и сте готови.

След като зимата не иска да дойде, ще си я донесете сами, става сладко, нали?

Още интересни Коледни идеи можете да намерите тук!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град