фокуси

Начало | фокуси | Силата на ума си напрегнете и пръстена раздвижете

Силата на ума си напрегнете и пръстена раздвижете

Аз детето | 2018-09-18

Силата на ума си напрегнете и пръстена раздвижете

Затворете очи и си представете шум на вълни или веселото чуруликане на много птички! Не, все още не знаем фокус, който ще ви накара изведнъж да се телепортирате на подобно място, но пък знаем друг, който ще накара приятелите ви да се учудят наистина много! За него всъщност мозъкът ви не трябва да се напряга много, поне не и наистина. За да изпълните този фокус, ще трябва да бъдете внимателни, сръчни, а също и да вкарате в действие малко от актьорските си умения. Не се съмняваме, че притежавате всички тези качества и то по много, затова нека направо започваме с фокуса. Може и да сте разбрали, а може и да не сте. Във всеки случай ще ви кажем, че само с няколко опита пред огледалото ще накарате пръстен да се движи по ластик. Не е впечатляващо ли? Какво ще кажете тогава за факта, че пръстенът ще се движи нагоре, при положение че ластика е наклонен на другата страна? Сега вече звучи интересно, нали?

Както разбрахте за този фокус ще ви трябва гумено ластиче, а също и пръстен. За по-голям ефект обаче ви съветваме да поискате пръстен от публиката. Така ще ги уверите като истински професионалист, че няма никакъв номер. Е, добре де... Номер има, но той се крие на друго място, което само вие ще знаете. Сега да продължаваме напред!

За да подготвите фокуса срежете гуменото ластиче някъде, така че да стане право. След това вкарайте пръстена и го закрепете така че да е някъде по средата. Хванете краищата на гумения ластик с две ръце. Ето тук е и тайната! Трябва да ги държите леко, така че ластикът да не се опъва. По-късно, когато го опънете ще получите и магическия ефект, но сега не е моментът. Сега покажете на публиката си ластика и обяснете, че имате невероятни суперсили. Можете да местите предмети с ума си! Звучи лесно, но наистина ви съветваме ако искате да не бъдете разкрити първо да упражните следващото движение сами.

Това е най-трудната част: трябва да хванете ластика с единия си показалец точно по средата където се намира пръстена и да го наклоните леко в тази посока. Другата ръка продължава плътно да държи ластика, а пък с тази съвсем леко го опъвате, само дръпнете леко края. Това няма да бъде видяно от другите, само вие ще знаете за номера. Ако естествено го направите леко и през това време разсейвате хората с приказки за невероятните ви способности. Точно в този момент трябва да погледнете и пръстена и дори да изиграете леко напрегната физиономия сякаш сте съсредоточени. Пръстенът просто е започнал да се изкачва нагоре по ластика, защото сте го опънали и трябва да направите така че да личи, че вие го карате да се движи.

Това е! Доста лесен и интересен фокус, който можете да опитате още сега! Ако пък никъде не ви се намира пръстен, халка от ключодържател ще свърши същата работа.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град