игри за навън

Начало | игри за навън | Щом снегът започне да се топи, рисувай с него ти!

Щом снегът започне да се топи, рисувай с него ти!

Аз детето | 2019-01-18

Щом снегът започне да се топи, рисувай с него ти!

Топли ръкавички, шапки с ушички и големи бели шалове – ето така излязохме днес навън готови за снежни игри. Мислехме си, че ще е един вълшебен петък изпълнен със снежни човеци, ангели и дори строене на цели крепости. Е, останахме разочаровани. Поне отначало, защото се оказа, че снегът за който така се вълнувахме почти се е стопил. А пък от прозореца всичко изглеждаше бяло. Но той не стигна даже да ни намокри дори и цялата подметка на ботушите, а какво остава за направата на снежен човек. И за замеряне с топки не става, защото не е такъв пухкав, а твърд, лепкав и се топи щом го хванеш. Ужасно, нали? А пък уж все още е зима! И точно да се приберем разочаровани вкъщи и пак да седнем да се блещим към монитора, измислихме нещо наистина интересно. Което се оказа подходящо само за точно такъв топящ се сняг. Ако и при вас положението със снега е такова – опитайте нашето предложение. Ще видите колко освежаващо и забавно е, а накрая можете да направите и чудни снимки. Днес всички обичаме да правим хубави снимки за всяко нещо, с което се занимаваме.

Цялата идея е да рисувате по снега или по-точно да рисувате със снега. Когато той е такъв – полуразтапящ се, много лепкав и лесно можете от него да оформите картини по различни близки места. Кората на дърветата, стените на близката сграда. Получава се всъщност нещо като графити, ама много по-красиви и няма кой да ви се скара, защото след това ще се стопят.

Напротив всички хора ще им се радват и кой знае може след това да видите снимка на снежната си рисунка в така популярните групи в социалните мрежи от типа „Видяно в...“. Вие естествено също не бива да пропускате да направите снимка. Знаете ли какви страхотни произведения се получават, когато на кората на някое дърво направиш смешно лице, а след това застанеш за снимка зад дървото, така че само ръцете ти да се виждат от него. Много е оригинално.

Можете да си направите и състезание за най-шантавата физиономия на дърво или най-красивата рисунка на стена. Няма да усетите кога е минало времето от толкова творчество и забавление. Запомнете от нас – снегът може да е забавен и с него да има игри, дори и когато се топи! Така че какво още чакате – обличайте се топло и излизайте навън!

Почерпете и още няколко интересни снежни идеи:
Полезни съвети как да направим идеалния снежен човек
Веселба със снежни топки
Няколко интересни идеи за снежни игри
Двойно забавление: зимни игри за вас и за кучето



Коментари
1 коментар

Памела Стефанова, 17 г.,

Публикувано на 21.01.2019

Това е интересно, ще го пробвам

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град