За родители

Начало | За родители | Шест неочаквано забавни места на които да заведем детето, когато времето навън е лошо

Шест неочаквано забавни места на които да заведем детето, когато времето навън е лошо

Аз детето | 2018-03-21

Шест неочаквано забавни места на които да заведем детето, когато времето навън е лошо

Дъжд, студ, сняг, вятър, седене у дома в почивен ден – това определено са лоши новини не само за децата, но и за възрастните. Особено когато е пролетно-летния сезон и се очаква навън да е топло и приятно за игра. Убедени сме, че и вие също като децата очаквате този момент, когато ще можете да ги изведете навън, където да тичат, подскачат, играят и да изразходят всичката тази огромна енергия, която имат. Да погледнеш и да видиш мрачно време навън обаче е много разочароващо. Още един ден вкъщи, още един ден в който да търсите забавления за вече разочарованото дете. Още един ден в който нито вие, нито то можете да се порадвате на деня навън и да излезете от вкъщи. Едно време обаче не бива да разваля планирания забавен ден на никого. Да, в този случай няма как да сте точно в парка, но пък има места, интересни и неочаквани места на които да заведете хлапето и то отново да бъде доволно и щастливо. Даже може би още по-доволно и щастливо от очакваното. Ето и нашите идеи от личен опит в мрачен ден!

Библиотеката

Доста очевидно, нали? Местната библиотека може да е много интересно и вълнуващо място и да се хареса на всяко дете. Особено ако не я посещава често или изобщо не я е посещавало. Купища интересни книги, както за вас, така и за него. Да не говорим, че в момента доста от библиотеките у нас редовно в почивните дни организират куп интересни събития за децата, а също така и много забавни читателски сбирки и клубове. Какво по-хубаво от това: детето ще се забавлява и ще открие магията на четенето на книги...

Детски клуб

Напоследък все повече родители не предпочитат детските клубове, но е факт, че там малчуганите могат да се забавляват почти толкова, колкото навън. В повечето от тях освен осигурен аниматор често и има и различни пързалки и подобни. Също така и много техни връстници, с които да си играят. Почти като на детската площадка. При това ще има и кой да ги наблюдава, а вие да се разходите из близките магазини или да свършите други ваши си неща. Какво по-хубаво от това?

Музеи

Почти същото като библиотеката! Убедени сме, че децата ви не посещават музеи всяка седмица, така че ще им бъде доста интересно да разгледат и научат нещо ново. Ако пък сте от София имате истински късмет, защото тук е „Музейко“ – истински интерактивен детски музей, който ще се хареса на всяко дете.

Магазин за играчки

Разбира се с условието да го разгледат и да си изберат само една играчка до определена сума. Това доста ще зарадва всяко по-малко дете. Кое пък не обича играчките. Ще се радва да разгледа, да обиколи и да си избере най-подходящата в рамките, които сте му поставили. Това освен забавно ще бъде и възпитателно по начин, който детето няма да усети.

Магазин за животни

Ако детето ви няма непременно да каже „Искам този заек!“ и да стои в магазина, докато не го купите, спокойно можете да го заведете в магазин за животни и да ги разгледате заедно. По-големите от тях са си направо като малки зоопаркове. Риби, кученца, котенца, зайчета, всякакви шарени папагали. Много от зоомагазините вече дори добавят аквариум с красиви екзотични рибки, които не се продават, но са невероятно интересни или пък игуани и други екзотични видове.

Куклен театър

Кукленият театър е като истинска магия, особено за децата, които не са ходили никога. Интересен, забавен и много по-различен и приятен от това да им пуснете поредното филмче на „Дисни“ у дома. Гарантираме, че всяко дете ще остане очаровано от едно такова съботно-неделно или ваканционно прекарване и дори ще иска да има повече студени дни.

Снимка: pexels.com



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град