малък готвач

Начало | малък готвач | Сандвичите стават още по-хубави ако са пеперудени

Сандвичите стават още по-хубави ако са пеперудени

Аз детето | 2017-10-31

Сандвичите стават още по-хубави ако са пеперудени

Сандвичите са любима храна на всеки – това е ясно. Те са съвсем лесни за приготвяне и всеки може да си ги нагласи според своя вкус. Какво по-хубаво от това да имаш две филийки хляб, между които да сложиш това, което ти харесва на теб. Шунка и кашкавал, шпек и сирене, а защо не и нещо друго. Всички обичаме от прословутите хамбургери, които на практика отново са си сандвичи. Да не говорим, че много хора си правят и плодови сандвичи или такива с шоколад. Знаете ли, че дори вече има сандвичи, които вместо с хляб са с авокадо, карфиол, или дори тиква и хората ги харесват. Но не се притеснявайте, това не означава, че ние сега ще ви предложим такива. Няма да започваме веднага с екстремните сандвичи. Просто ще ви предложим един обикновен, но със забавна форма, която определено ще разнообрази любимата ви храна.

За да си направите такъв готин сандвич ще са ви необходими:

  • 2 филийки хляб
  • масло
  • зелени маслини с чушка
  • морков или кренвирш
  • шунка
  • кашкавал
  • топено сирене или крема сирене

Как се приготвят:

Първото, което трябва да направите е да нарежете всички продукти. Естествено без маслото... Половината морков на три ленти, а другата половина на кръгчета. Маслините също нарежете на кръгчета, а шунката и кашкавала както ви харесва. Ако все още не си служите достатъчно добре с ножа, помолете някой за помощ. Няма да му отнеме много време и със сигурност няма да откаже.

И като така и така реже, помолете го да отреже и филийките на триъгълници. Ако пък помощникът ви е по-сръчен след това му обяснете да заобли връхчетата на триъгълниците и да изреже малка резка по средата. Така филийките ще заприличат съвсем на крила на пеперуда. Но дори и само да са триъгълни това отново си е пеперуда или поне ще стане такава, когато вие я украсите.

След като частта с рязането е приключила можете да се развихрите и сами. Намажете всяка филийка с малко масло. Поставете вътре шунка и кашкавал, а защо не и домати или пък сирене. Поставете вашите любими съставки за сандвич. След това просто отгоре поставете и другата филийка и леко притиснете. Така накрая трябва да имате 2 сандвича. Тях сложете в двата края на чиния, а по средата между тях поставете лента морков или половин кренвирш. Върху него поставете две кръгчета маслини, а най-отгоре и два по-малки резена моркови и кренвирши. Това ще е тялото на пеперудата. След това намажете сандвичите отгоре с малко топено или крема сирене и украсете крилата на пеперудата с кръгчета моркови и маслини.

Това е! Колко красив и вкусен сандвич!

Още няколко интересни идеи и факти за сандвичите:
Вълнуващата история на сандвича
Сандвич пиле
Много гладната гъсеница – забавен сандвич, вдъхновен от книгата на Ерик Карл
Интересни пълнени сандвичи
Най-лесният и вкусен домашен бургер



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град