сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | С малко картон и цветове става чуден аквариум

С малко картон и цветове става чуден аквариум

Аз детето | 2021-07-13

С малко картон и цветове става чуден аквариум

Има нещо наистина очарователно и забавно в това да правиш неща от картон. Хем рециклираш, хем става красиво и можеш да се похвалиш на всеки, че си сътворил това с ей тия две ръце! Ние обичаме да правим подобни неща от деца и продължаваме с удоволствие. Надяваме се, че не сме сами и вие също обичате да творите понякога. Пък и нещата стават наистина красиви. Не само можете да придадете повече уют на стаята си, но и да подарите нещо красиво на някой скъп за вас човек, който няма как да не го оцени. Така например сега ви предлагаме да си направите един чуден аквариум в който рибките може и да не плуват, но пък си е супер красив. Най-хубавото е, че няма да го чистите, да ги храните, а пък все така ще са си приятни за гледане, макар и от хартия. Освен това ще ви осигурят доста приятно прекарване, докато ги сътворявате и определено ще ви донесат доза гордост, когато видите колко красиво се е получило.

Хайде да започваме. Ще ви трябват:

  • кутия от зърнена закуска или обувки
  • цветна хартия за подаръци или обикновена, която да оцветите
  • панделка
  • няколко мидички
  • зелени пухкави лулички
  • малко пясък
  • сини и сиви или сребърни водни боички
  • четка
  • лепило
  • ножица

Следвайте стъпките и ще стане наистина красиво!

Първо трябва да отрежете част от предната част на кутията за обувки или зърнената закуска. Но внимавайте – трябва да е само предницата, освен това трябва да оставите малко бордюрче. За целта ще е най-добре да очертаете с молив и след това да режете по линията.

Сега с помощта на водните боички оцветете в синьо вътрешната част и в сребърно, сиво или дори кафяво бордюрчето. Така ще заприлича на истински аквариум. Хубаво е да е плътно. На нас ни се наложи да го оцветим на три слоя, ама сега като го гледаме смятаме, че тотално си струваше. Важно е разбира се и боята да изсъхне съвсем!

След това на практика можете да си направите аквариума както си искате, но ще ви споделим какво сътворихме ние! По-малките от вас може и просто да нарисуват вътре водорасли и рибки, но за по-големите от вас и творчески настроени предлагаме нашия вариант.

Няколко истински камъка залепихме по дъното на аквариума (кутията). Така изглеждаше ефектно, а също и го държеше право след това, защото иначе първият ни опит доста падаше и накрая го държахме легнал, което не беше чак толкова красиво. Камъните взехме отвън и просто ги измихме с вода.

Пясък също събрахме отвън. Една шепа беше достатъчно. Него не сме мили, а просто залепихме над камъните. Намазахме долната част на кутията с лепило и посипахме пясъка.

Със зелените пухкави лулички направихме водорасли. Просто ги залепихме от двете страни за единия край и ги оставихме да си стърчат.

Мидички – залепихме няколко при „водораслите“ просто за да скрием залепените им краища, за да е по-красиво.

Сега е време и за рибките! От цветна хартия за подаръци нарисувахме с молив рибки и ги изрязахме. Можете да направите това и от обикновена хартия и след това да ги оцветите. Нарисувахме очи разбира се или по-скоро едно око, защото нали така се виждат и рибките повечето пъти. Нарязахме панделката на няколко лентички – толкова колкото ни бяха рибките. После капнахме малко лепило от другата страна по средата на всяка една от тях и залепихме единия край на панделката. Накрая другия край залепихме за горната част на картона.

Готово! Стана толкова красиво, не мислите ли?



Коментари
1 коментар

monika gesea, 11 г.,

Публикувано на 08.12.2019

super

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град