новини детски

Начало | новини детски | „Просвета“ пуска безплатно онлайн учебници

„Просвета“ пуска безплатно онлайн учебници

Аз детето | 2020-03-14

„Просвета“ пуска безплатно онлайн учебници

Свободен достъп до пълните варианти на електронните учебници и помагала от 1 до 10 клас предоставя от днес „Просвета“, става ясно от публикация в сайта на издателството. Така близо 700 000 български ученици ще могат да ползват за своята подготовка всички 33 000 дигитални ресурса на издателството. Безплатен достъп ще има и за електронните познавателни книжки, предназначени за най-малките – децата от детските градини и подготвителните групи.

„Много ученици и родители се свързаха с нас, за да благодарят за инициативата „Учим онл@йн с учител“. Първият ни урок по български език вече е гледан от повече от 28 000 участници. Това е ясен сигнал, че в този момент образователният процес се нуждае от допълнителна подкрепа. В тази връзка и за да не се чувства нито един ученик ощетен, ние от „Просвета“ предоставяме достъп до електронните учебници по всички предмети от 1 до 10. клас“, обявиха от издателството.

Електронните учебници на „Просвета“ са одобрени от Министерството на образованието и науката и съдържат близо 33 000 образователни ресурса. Това са 18 855 интерактивни тестове и упражнения, 118 триизмерни визуализации, 2161 видеофилма, 8473 аудиофайла, 228 презентации, 2365 фотогалерии, 360-градусови панорамни снимки, 484 анимации, кръстословици, пъзели и др. Информация за начина на достъпване на електронните учебници се съдържа на сайта на издателството: www.e-prosveta.bg

И образователно издателство „КЛЕТ България“ от днес осигурява напълно безплатен достъп до всички свои електронни ресурси, учебници и учебни материали с марките Анубис, Булвест 2000 и Klett. Материалите обхващат всички предмети от 1 група на детските градини до 10-ти клас.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град