игри за навън

Начало | игри за навън | Пролетен цветен лов на съкровища

Пролетен цветен лов на съкровища

Аз детето | 2018-03-09

Пролетен цветен лов на съкровища

Урааааааа! Днес ни иде да викаме докато не прегракнем, защото хубавото време най-накрая дойде. Да, обичаме всички сезони, но когато са по-кратки, за да можем да се наслаждаваме на всякакви разнообразни игри навън. Много хубаво би било ако например сезоните бяха само по една седмица... Не мислите ли? Не, ама защо? Знаете ли, ще оставим този въпрос за друг път, защото сега имаме да ви кажем нещо друго. Вдъхновени от идеалното време навън днес, което е нито прекалено топло, нито прекалено студено, а слънчево и много, ама много приятно решихме да ви дадем идея за една нова и интересна игра навън! В нея могат да участват всички независимо на колко години са. Тя ще е забавна за всеки, защото съчетава в себе си приятната разходка навън, любопитството и... просто забавлението.

Първо разходката, защото за да изпълните целта трябва да излезете навън и да обикаляте, любопитството – защото трябва да откривате неща, а забавлението... е, ще разберете сами като опитате. За целта първо трябва да вземете няколко листове хартия, толкова колкото са желаещите. После и няколко цветни молива и на всеки лист хартия най-отгоре да напишете името на играта, за да не забравят всички какво правят. След това на всеки лист просто оцветете малко празно пространство в различни цветове. Най-добре ще се получи ако имате оранжево, сиво, лилаво, жълто, розово, кафяво, светлозелено и тъмнозелено. Направете го както го виждате на снимката.

Самата игра пък е много интересна. Всеки един играч трябва да има такъв лист. Целта е да обиколите няколко блока около вас или ако пък сте в парка ще е по-идеално и да намерите нещо природно, което да е със същия съответен цвят. Например сив камък, розово цвете, тъмнозелено листо... Но бъдете бързи, защото може да има само един победител и това ще е този, който пръв намери нещо, което да съответства на всички цветове.

Цветно и забавно, както ви обещахме, а сега какво още чакате – грабвайте листата и излизайте да се радвате на хубавото време!

Играта е измислена със съдействието на iheartcraftythings.com



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град