новини детски

Начало | новини детски | Приключенско лято предлага Регионална библиотека „Христо Ботев“ – Враца

Приключенско лято предлага Регионална библиотека „Христо Ботев“ – Враца

Аз детето | 2017-06-09

Приключенско лято предлага Регионална библиотека „Христо Ботев“ – Враца

Концерт на открито ще даде началото на летните инициативи за деца на Регионална библиотека „Христо Ботев“ – Враца, съобщават от dariknews.bg Участие ще вземе акордеонният състав от школа по изкуства към Народно читалище „Развитие 1869“ – Враца. Младите таланти ще изпълнят няколко произведения, а след това ще преминем към игри и забавления с нашите малки приятели.

Традиционно „Лято в библиотеката“ се провежда с помощта на доброволци и вече записваме желаещи да допринесат за едно по-весело лято на децата, чрез писаното слово, приказните герои и майсторството да разказват истории. „Лято в библиотеката“ ще бъде открито на 14 юни от 10.30 ч. в градинката зад паметника на Христо Ботев! Организаторите са изготвили богата програма за цялото лято.

Периодът, в който ще се провеждат всички събития е от 14 юни до 1 септември с начален час 10.00 часа. Всички инициативи ще са безплатни. Насочени са към две възрастови групи – за деца от 2 до 10 години и от 7 до 16 години. Всеки понеделник децата ще създават приказка в играта „Вълшебната страна на буквите“. Вторникът е запазен за по-креативните младежи. Чрез инициативата #VlogON „Разкажи ми за забележителностите в твоя град“ тийнейджърите ще създават видео портал или така нареченият влог. За целта до 4 юли трябва да бъде събрана група от 10 деца на възраст над 10 години. В сряда забавленията продължават с играта на открито „Приказни пътечки“. Децата ще могат да се забавляват заедно с Пинокио, Снежанка, Палечка и още много приказни приятели в градинката зад паметника на Христо Ботев.

Всяка сряда там ще се впускат в предизвикателства с лабиринти и откриване на прилики и разлики. В четвъртък пък ще има четене на книги от препоръчителните списъци и водене на читателски дневник. В петък децата стават разказвачи в играта „Приказна съкровищница“. От сандъче, пълно със заглавия на приказки, децата ще си изтеглят листче и ще трябва да изиграят или разкажат приказката, която им се е паднала, а публиката ще разпознава коя е.

Ежедневно в Детски отдел и във филиала в ж. к.„Дъбника“, на разположение на малките читатели на библиотеката ще има осигурени занимателни материали за изработване на книгоразделители и за рисуване. Всички желаещи да участват в игрите или за групови посещения могат да се записват на място в Централна сграда на библиотеката на ул. „Петропавловска“ № 43 и Филиал в ж. к. „Дъбника“, улица „Славянска“, Пощенски клон 5, етаж 2 и на телефон: 0878 236263 и e-mail: libvratsa@libvratsa.org.

В началото на лятото Детски отдел може да се похвали и с нови книги. Това са отделни приказки, както и цели приказни съкровищници. Подходящи са за развиване на въображението на най-малките. Една от тях е книгата „Вълшебен свят“. Тя е направена като книга, пълна с игри. В нея приятелчетата Серена и Себастиан отвеждат децата на едно необикновено пътешествие из вълшебния свят на феите, принцесите, русалките, принцовете и цар Нептун. С помощта на книгата всяка малка дама ще може да разбере дали всъщност не е принцеса, какво трябва да облече за летния бал на феите и как се забавляват русалките. Изпълнена е и с много полезни „препоръки“ като например „Как да различиш жаба от жаба, която е принц!“. Книгата има и 3D изображения, които са изключително атрактивни за децата. В отдела могат да бъдат открити и много нови книги за динозаврите, природните явления, околния свят.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град