приказки от деца

Начало | приказки от деца | Приключението

Приключението

Виктория Петкова | 2019-12-17

Приключението

Нали я познавате, Алиса Търкуланка? Ако е така, а дори и да не е, може да започваме приказката.

Веднъж тя се търкулнала от леглото към вратата. Заклещила се там, а дядо ѝ тъкмо излизал на пазар, и отворил вратата. Алиса се търкулнала навън и се озовала в гората на Червената шапчица. Видяла една катеричка и се опитала да се качи в нейната хралупа. Успяла да го направи, но се заклещила. Чул се гласът на Червената шапчица. Тя се приближила и видяла Алиса. Попитала я какво прави там. Тя ѝ казала, че се е заклещила и се нуждае от помощ. Червената шапчица се покатерила до хралупата, но при едва първия опит скривалището на катеричката се превърнало в портал, който погълнал и двете момичета! Те се озовали в съвсем друг свят!

Нали Алиса Търкуланка е много любопитна, първа решила да продължи напред. Изведнъж земята се разтресла! Отворила се пукнатина, от която излязла огромна ламя с три глави. Алиса се търкулнала между краката на звяра, а Червената шапчица я последвала. Оказало се, че всъщност са в двореца на краля. Алиса полюбопитствала и се търкулнала в стаята на царската дъщеря. Преди време Алиса искала да стане принцеса. Тя се накичила с накитите на принцесата, а от дългия коридор се чул гласът на краля. Той попитал кой се разхожда в неговия дворец. Червената шапчица тъкмо щяла да каже, че са се загубили, когато Алиса се търкулнала от стаята в коридора и го излъгала, че тя е принцесата. Червената шапчица забелязала, че кралят е сляп и тръгнала да казва на Алиса да не го лъже. Въпреки това той и сам разбрал, че Алиса не е дъщеря му. Помислил, че Червената шапчица е царкинята.

Тя му казала, че могат да му помогнат, но първо трябвало да разпитат откъде може да намерят лек за него. Той им казал, че трябва да намерят кралската вълшебница. Тя ще им направи лекарство, което да му дадат. Казал им да отидат на върха на планината. Момичетата стигнали до нея. Червената шапчица започнала да се катери, но без успех. Алиса се търкулила до другата страна на планината и открила стълби, които водят до върха. Двете момичета се качили на билото на планината и открили вълшебницата. Разказали ѝ какво се е случило и тя им дала лекарството.

С него кралят оздравял. Тръгнали да търсят принцесата. Намерили я в мазето на двореца. Тя била уплашена и се скрила от ламята. Успокоили я и се върнали на центъра. Червената шапчица и Алиса попитали краля как да се върнат вкъщи, а той им отвърнал, че в гората има хралупа-портал и оттам могат да се върнат. Те се сбогували с краля, покатерили се до хралупата и се озовали в техния свят. Казали си довиждане. Алиса се търкулнала вкъщи, а Червената шапчица се върнала при баба си.

Участва в конкурса „Моите любими книжни герои в една история“



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град