игри за навън

Начало | игри за навън | Полезни съвети как да направим идеалния снежен човек

Полезни съвети как да направим идеалния снежен човек

Аз детето | 2017-12-25

Полезни съвети как да направим идеалния снежен човек

Зимата е най-прекрасният и интересен сезон от всички и това се дължи просто на факта, че тогава има сняг. Зимата е най-различният и очакван от всички сезон, защото тогава обичайните дейности и занимания в свободното време се различават от всички други през останалите сезони. Най-забавен снегът е за децата. Той винаги става извор на различни забавления, сред които правенето на снежни човеци е най-забавното. Няма нищо по-приятно и весело от това да излезете навън сами или пък с приятели и само от няколко топки сняг и подръчни материали да направите истинска снежна скулптура. Снежните човеци са толкова готини, че дори си имат свой специален празник – на 18-ти януари почитаме международния ден на снежния човек.

Няма и нищо по-лесно от това да си направиш един хубав снежен човек или поне на пръв поглед. Но сигурно често ви се е случвало понякога просто да не ви върви и нищо да не се получава както трябва. Това обаче не е заради лошия късмет, а просто, защото има някои тънкости в направата, за които малко деца се сещат. Знаете ли например, че снегът за снежен човек е най-подходящ, когато наближи точката си на топене и става мокър? И ние доскоро не знаехме, но попаднахме на тази информация и няма как да не споделим с вас. Има още няколко хитрини, които ще ви помогнат да направите идеалния снежен човек, такъв, какъвто никой досега не е виждал.

И така, както казахме най-важното нещо е снегът да е леко мокър. Това позволява направата на голяма снежна топка чрез търкаляне, докато тя стане желаният размер. Ако снегът е сух или току-що навалял ще е трудно, тъй като няма да може да залепне, а само ще оформи неизползваема снежна коричка.
След всичко това запомнете, че най-подходящото време за направата на снежен човек, не е първият сняг, а следващият топъл ден, след като е имало голям и обилен снеговалеж.
Друго важно условие, за да стане хубав един снежен човек е да сте облечени топло и задължително с ръкавици. По този начин не само ще се чувствате комфортно и ще можете да отделите цялото си внимание и мисли върху снежния човек, а и ръце, на които им е топло са много по-сръчни. Чудесен снежен човек става и ако се съберете цяла група, за да го направите.
Трябва да изберете и най-подходящото място за снежния човек, за да издържи той дълго. Не трябва да е на слънце, нито пък на много ветровито място. Но най-важното за един красив и жив снежен човек са аксесоарите. Сигурно се сещате какви са, но позволете да ви напомним. Шапка, била тя от кофа или стара ваша шапка, шал, камъчета за очи, морков за нос, клонки за метла или лопата.

Запомнете обаче и едно, най-най-важното правило за направата на истински, красив, оригинален и идеален снежен човек е да се забавлявате докато го правите и да обичате снега! Е, какво чакате? Хващайте ръкавиците и приятелите и излизайте навън. Точно днес е най-подходящото време и разбира се не забравяйте да снимате вашият снежен човек за спомен! А защо не да не си направите и едно селфи с него?

Опитайте още:
Да си направим снежни ангели
Веселба със снежни топки
Снежен човек
Снежен лов на съкровища



Коментари
1 коментар

крисия ивелинова, 10 г.,

Публикувано на 06.01.2015

Бях си направила селфи и преди да кажете

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град