покани

Начало | покани | От днес до 14 септември децата във Варна ще могат да научат как да си направят анимационен филм

От днес до 14 септември децата във Варна ще могат да научат как да си направят анимационен филм

Аз детето | 2019-09-11

От днес до 14 септември децата във Варна ще могат да научат как да си направят анимационен филм

По случай 15-ото издание на Световен фестивал на анимационния филм, Детски кът-Варна организира карнавално шествие с костюми, а поводът е официалното откриване на Фестивала на 11 септември, пишат от varna24.bg Организаторите очакват всички деца, които искат да се включат с техните костюми, а награди и подаръци ще има за всички участници! Началото на шествието е от 17:30 ч. от Детски кът-Варна, а крайната точка Фестивален и конгресен център, където от 19 ч. ще се състои и официалното откриване на Световен фестивал на анимационния филм. Изненадите за най-малките обаче не свършват тук.

За втори път ще има организирана и работилница за деца „Как да си направя анимационен филм“. Под менторството на студенти от класа на световноизвестният аниматор и режисьор Анри Кулев и чуждестранни лектори, децата ще могат да нарисуват и да видят как в реално време рисунките им ще оживеят. Работилницата ще се проведе на 12, 13 и 14 септември от 18 ч. в Морската градина на град Варна, около Езерцето с лодките и всички деца са добре дошли! Малчуганите ще имат възможност да се потопят в анимационното изкуство, да научат как се създават любимите им анимационни филми и ще се докоснат до магията на рисуваното кино.

Всички направени филмчета ще бъдат излъчени в последния фестивален ден (15 септември) на 15-ия Световен фестивал на анимационния филм, Варна 2019 във Фестивален и конгресен център. Всички материали за работилницата ще бъдат подсигурени от организаторите. Входът е свободен за всички деца, желаещи да вземат участие.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град