новини детски

Начало | новини детски | Община Свищов награди 56 деца за проявена толерантност

Община Свищов награди 56 деца за проявена толерантност

Аз детето | 2017-11-17

Община Свищов награди 56 деца за проявена толерантност

По повод Международния ден на толерантността, Местната комисия за борба срещу противообществени прояви на малолетни и непълнолетни при община Свищов награди деца от общината, които през годината са извършили добри постъпки или са били толерантни.  Всяко от наградените деца е номинирано от училището, в което учи, заради толерантното си отношение към своите връстници и възрастните, и за проява на взаимопомощ и съпричастност.  В Зала 1 на Общината всичките 56 деца бяха поздравени от кмета на община Свищов Генчо Генчев и получиха грамота, и книга за своето добро извършено дело.

Повечето от наградените ученици са помагали на деца в неравностойно положение или на деца със социална и материална нужда; други са върнали пари или загубена вещ, телефон и ключове на своите притежатели; трети помагат на своите връстници да се справят с тревожност и отчаяние при тежка лична загуба или приемането им в нов клас; а някои оказват помощ на възрастни хора с прибиране на дърва, купуване на покупки. 

Сред добрите дела впечатление направи Александър Георгиев Киров от СУ „Д. Благоев” – 7-в клас, който е дарил косата си за благородна кауза. Специално отношение изрази кметът Генчев към две деца, които са само на 5 години: Джан Реджебов Алишев от ОУ „Ф. Сакелариевич”, който е намерил портмоне с голяма сума пари и телефон, след което ги е върнал на притежателя му, и Емилияна Миленова Динкова от СУ „Д. Благоев”, която оказва помощ на свой връстник. 

Секретарят на местната комисия за борба срещу противообществени прояви Вера Блажева с радост констатира, че с всяка година интересът към инициативата се засилва и това е показателно от препълнената с добри хора зала. Всичките 56 деца, на възраст от 5 години до 18 години, бяха тържествено наградени от кмета Генчев, Секретаря на община Свищов Любомира Петрова, секретаря на местната комисия Вера Блажева и представителите на социалните институции в града.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град