интересно

Начало | интересно | Няколко детски книги с интересни истории, които ще ви научат на доброта

Няколко детски книги с интересни истории, които ще ви научат на доброта

Аз детето | 2018-02-12

Няколко детски книги с интересни истории, които ще ви научат на доброта

Доброта – тази на пръв поглед скромна и семпла думичка съдържа в себе си неизмерима сила, богатство и красота. Да си добър и състрадателен е това, което те прави човек и което крепи света ни цял. Лесно е да се държим грубо. Това не изисква никакво усилие и е признак на слабост и несигурност. Добротата показва голяма самодисциплина и високо самочувствие. Добротата е знак, че човек е свършил много работа, за да се изгради като личност и е стигнал самостоятелно до себепознание, разбиране и мъдрост. Това е и един от големите плюсове на всяка прочетена книга – тя ни изгражда като мислещи и добри същества. Благодарение на героите във всяка една книга ние успяваме да се поставим на тяхно място и да научим кое е добро и кое е лошо, което може много да ни помогне в реалния живот. Това е изключително важно умение за всеки човек. Какъв по-добър учител от една завладяваща история от детска книга може да има? Затова днес избрахме за вас няколко книги, които ще ви потопят в един нов и интересен свят и неусетно ще ви научат на най-важните неща.

Поредицата за Хари Потър, Джоан Роулинг

Роулинг изгражда един цял нов свят, който няма как да не предизвика интерес, съпричастност и цяла гама емоции у всеки читател. Независимо дали е малък или голям. Да, на места има по-страшни моменти, но в крайна сметка в коя приказка няма? Пък и чувството за хумор на Роулинг е незаменимо! А сега вече има и красиви илюстрирани издания на нашия пазар, подходящи и за по-малките читатели.

„Приказка без край“, Михаил Енде

Макар от пръв прочит „Приказка без край“ да изглежда като чиста приказна измислица, в нея има вплетена много любов към книгите, но и възпитание в толерантност към различните. Малкият Бастиян обожава книгите и тяхната способност да те отвеждат на нови вълнуващи места, далеч от сивата действителност. Книга, която увлича от първата страница и няма как да бъде забравена с годините.

„Без дом“, Хектор Мало

Макар романът да е написан през 1878 година, все още си остава невероятно интересен и впечатляващ за всеки малък читател. В него се разказва историята на малкия Реми, който е продаден на странстващия артист Виталис и обикаля Франция с трупата му. През дългия си и труден път Реми се сблъсква с много хора и преживява най-различни приключения, но накрая успява да намери своето истинско семейство. Книгата е прекрасна, макар на места дори и да те разплаче, историята си остава интересна, а и те кара да се поставиш на мястото на малкия Реми, да обичаш животните, приключенията и пътешествията и да симпатизираш на добрите хора.

Тайната градина“, Франсис Бърнет

Мери Ленъкс е капризно дете, което мисли единствено за себе си. Всичко обаче се променя, когато е изпратена при чичо си в старинното и мрачно имение Мисълтуейт. Там разглезеното момиче се запознава с болнавия си братовчед Колин и веселяка Дикън, който обича природата и животните. Една дружелюбна червеношийка им показва пътя към вълшебна тайна градина, занемарена в продължение на десет години. Мери, Колин и Дикън се захващат с всички сили със съживяването на градината. Свежият въздух, сладкият аромат на рози и грижливо пазената тайна разкриват на децата необикновената красота на живота, а неусетно и на читателя, който просто остава изцяло запленен от тази невероятна книга!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град