интересно

Начало | интересно | Невероятно: папагал си поръча подаръчни кутии от онлайн магазин

Невероятно: папагал си поръча подаръчни кутии от онлайн магазин

Аз детето | 2017-09-21

Невероятно: папагал си поръча подаръчни кутии от онлайн магазин

Положението с технологиите започва да става доста интересно. Не само, че сме завладени от тях и не минават и няколко часа преди да погледнем към телефона си или да включим компютъра, но вече са завладели и животните. Не ни ли вярвате? Сигурно ви е трудно да си представите как котката ви гледа клипчета на котки в интернет или рибките от аквариума си правят селфи, което публикуват, а пък да не говорим, че е съвсем невъзможно кучето да си чати с домашните любимци на съседите. Да, това за радост все още не се случва, но пък имаме за вас една друга невероятна история. Папагал си поръча 10 комплекта кутии за подаръци през интернет. Не знаем защо, може би се готви за Коледа, но прочетете интересната история за този пернат калпазанин.

Говорещ папагал успя да направи поръчка в сайт за онлайн търговия, имитирайки гласа на своята собственичка. Папагалчето Бъди е поръчало комплект подаръчни кутии за 10 паунда чрез домашната система на най-известния сайт за търговия „Амазон“, която се контролира с гласови команди. Необичайната покупка е предизвикала разследване в дома на Корин Преториус в Югоизточен Лондон. Но след като е изключила от списъка със заподозрените своя съпруг и син, Корин е установила, че виновник е Бъди, след като е чула как пернатия любимец си комуникира с домашната система.

Потребителите на тази система могат да й дават гласови команди и така да получават достъп до множество услуги, включително и онлайн пазаруване. Кадри, заснети в дома на Корин, показват как Бъди казва „Алекса“, (името на системата) а устройството на домашната система до него светва в синьо, което означава, че е активирано и готово да изпълнява команди.

Преториус не е обръщала особено внимание на способностите на папагала, докато един ден не получава съобщение, че е била направена поръчка за специални подаръчни кутии. „Бъди е толкова смешен. Имаме котка и той имитира и нея. Той обича да търси внимание“, казва Корин, според която птичето дори знае нецензурни думи. Вижте пернатия калпазанин във видеото!

Снимка: thesun.co.uk



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град