игри за навън

Начало | игри за навън | Нека пускаме хвърчила и стигнем до края на небето

Нека пускаме хвърчила и стигнем до края на небето

Аз детето | 2019-05-08

Нека пускаме хвърчила и стигнем до края на небето

„Нека да си направим хвърчило и да стигнем до най-високата точка в небето. Нека да пускаме хвърчила и да стигнем до най-високата точка в небето...“ Това се пее в една от най-популярните немски детски песнички, защото за германските деца лятото е пускане на хвърчила до безкрай. Това е едно от най-забавните и лесни неща, които всяко дете може да прави през лятото и особено през ветровит ден. А такива дни засега имаме много. Така че вместо да се чудите какво да правите – направете си хвърчило и го пуснете високо в небето. Можете лесно и бързо да си направите хвърчило дори от хартиена торбичка и това пак ще бъде забавно развлечение за бурен ден!

Попитайте родителите си и те като нас ще потвърдят колко често са си пускали хвърчила и как това е било едно от любимите занимания на децата в квартала. Няма нищо по-прекрасно от това да хванеш вятъра и да виждаш как хвърчилото, което ти държиш се издига по-високо и по-високо. И разбира се най-интересното от всичко е да знаеш, че ти го управляваш! Още по-хубавото е да знаеш, че и сам си си го направил, дори и само от подръчни материали. Ето за такова забавление не ти трябва нищо освен хубаво време и фантазия, а тези игри са най-прекрасните от всички.

За да си направите хвърчило ще са ви необходими:

  • хартиена торбичка с дръжки (тези за подаръци са най-подходящи)
  • акрилна боя и четка
  • прежда
  • пръчка

Как се прави:

Първо започнете с декорацията на хвърчилото. Ние използвахме акрилни бои, но вие можете да използвате и други, а също и пастели, маркери и каквото ви харесва. Ако пък хартиената ви торбичка е шарена, направо пропуснете тази стъпка. Само запомнете, че ако го оцветявате или лепите стикери, след това трябва да оставите вашето бъдещо хвърчило на слънчево място да изсъхне за около 20 минути.

След това отрежете много, много дълъг здрав конец (става и влакно за въдица, но питайте, преди да си вземете) и завържете единия край за едната дръжка на торбичката, а другия за другата. От другия незавързан край на конеца промушете пръчката и започнете да навивате. Навивайте така, че да остане малко връв между вас и хвърчилото.

Това е всичко, вече сте готови да се впуснете след вятъра.

Сега остава да излезете навън, да се затичате бързо и да оставите вятъра да поеме вашето хвърчило, а вие да го управлявате и малко по малко да отпускате конеца, докато не стигне края на небето.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град