сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Нарисувай си лалета... с вилица

Нарисувай си лалета... с вилица

Аз детето | 2018-03-16

Нарисувай си лалета... с вилица

Някога опитвали ли сте да рисувате лале? Ние обожавахме и макар че никога не ни се получаваше точно както го искахме, рисувахме отново и отново. Понякога приличаше на цвете, а друг път на нещо съвсем различно. Споменавайки различно и лалета се сетихме, че е време да ви споделим една наша идея. Да, дори и да не ви се вярва, тези две думи ще си подхождат идеално точно сега. Идеята ни по-скоро е подходяща за по-малките от вас, които сега откриват света на цветовете и рисуването, но естествено всички по-големи също могат да опитат. Забавно е, а нали точно това е целта на рисуването. Цялата ни идея се състои в това, че можете да нарисувате интересни и леко експресионистични лалета с помощта на вилица. Тази дума – не вилицата, другата – не си я измислихме сега. Всъщност тези лалета някой ден може да ви донесат и слава, защото експресионизмът си е европейски художествен стил. Чували ли сте някога за него?

В експресионизма се използва много силната деформация, като основен принцип. Цветът няма толкова естетически, колкото сугестивни качества. Художниците търсят изкривяване и издължаване на линиите и формите, използват неестествени, наситени цветове предимно в тъмен колорит, до крайност опростяват детайлите. Точно като нашите (и вашите) лалета с вилица – необичайни и интересни. Сега вече можем да рисуваме.

За целта ще ви трябват разбира се лист хартия и вилица. Най-добре ще е да имате такава с три зъба, но и с четири пак върши работа. Също така ако искате по-добре си вземете пластмасова. И с обикновена става, ама после трябва да я измиете много хубаво. Ще ви трябва и картонче или най-добре картонена чиния, а също и четка за рисуване.

Ето и как се прави! Първо, за да ви е по-лесно и за да бъдете като истински художник изстискайте няколко вида боя върху картонената чиния. Такива, които ще ви харесат за лалетата. Най-добре е да използвате темперна боя, онази в тубичките. Просто водните няма как да ги пренесете на вилицата. След това започва и самото рисуване. Притиснете долната част на вилицата към изстисканата боя. После просто притиснете към листа и готово – имате почти нарисувано лале. Така направете колкото искате лалета и с каквито искате цветове.

Накрая с помощта на четката и малко зелена (а може и розова, защо пък не) боя нарисувайте и листа и дръжки. После изчаквате за около 15 минути да изсъхне боята и готово. Какви интересни експресионистични лалета.

Имаме и още куп интересни идеи за рисуване:
Огледалното рисуване е забавно, дори и когато си сам
Ароматните бои правят рисуването още по-интересно
Рисуване с фиджет хенд спинър? Напълно е възможно!
Рисувателната техника Zentangle – лесна и красива
Креативна картина с копчета
Цветна картинка от макарони



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град