новини детски

Начало | новини детски | Младежи превърнаха столичен подлез в красива галерия на науката

Младежи превърнаха столичен подлез в красива галерия на науката

Аз детето | 2017-09-19

Младежи превърнаха столичен подлез в красива галерия на науката

Столичен подлез се превръща в галерия на науките. Младежката инициатива „ПОдЛЕЗНО“ започна своя най-нов проект. След музикалния и филмов подлез в София, този път науки като биология, химия, астрономия, физика и други ще се срещат и преплитат в една своеобразна подземна галерия, доказвайки, че науката може да бъде интересна и открита на най-необичайните места.

Подлезът между ул. „Балша“ и бул. „България“ в София е обагрен в инсталации, които преливат от факти и определения на точните науки, като астрономия, химия, математика, екология и други. „Представяме химичните елементи и кой как се е зародил, също така и ДНК факти; сравняваме големините на различните малки организми в човешкото тяло, както и кой хормон какви емоции предизвиква. Информацията от всички тях ще може да бъде събрана чрез специален код, с който, посредством илюзия с безкрайно огледало, посетителите ще излитат в Космоса“, посочи Димитър Стафидов от „ПОдЛЕЗНО“ пред Bulgaria ON AIR.

Всеки, който иска може още днес да разгледа галерията, която се открива в 16.30 часа. Идеята се ражда преди около три години. Освен пряката физическа намеса те се стараят да популяризират и поддържат преобразените пространства живи като редовно организират разнообразни събития – записи на песни, флашмобове, концерти, лятно кино и др. А целта им е да подпомогнат създаването на „градска култура“ както у жителите на столицата, така и на други населени места в страната.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град