За родители

Начало | За родители | Международно признание за безплатно българско приложение за защита на децата онлайн

Международно признание за безплатно българско приложение за защита на децата онлайн

Аз детето | 2017-09-28

Международно признание за безплатно българско приложение за защита на децата онлайн

Безплатната българска мобилна апликация за защита на децата онлайн Protect Your Kid беше номинирана в категорията „Приобщаване и овластяване“ в престижния международен конкурс World Summit Awards. Номинацията е направена от Европейския софтуерен институт – Център Източна Европа. Това е огромно признание за целия екип на компанията, създала приложението. Регламентът на надпреварата определя, че всяка държава може да има само по една номинация в дадена категория, което показва, че Protect Your Kid работи добре и се разпознава от потребителите.

Функциите на приложението включват защита от неподходящо съдържание, управление на приложенията, създаване на времеви правила, ограничаване на обажданията и приложенията нощно време, информация за това, къде се намира детето в момента. Апликацията предоставя пълен контрол върху устройствата на децата през смартфона, таблета или компютъра на родителя.

Категорията „Приобщаване и овластяване“ отличава дигитални иновации, които допринасят за осигуряване на равни възможности, социално, икономическо и политическо приобщаване на всички хора, независимо от пол, религия, възраст, физически статус или етнически произход.

Апликацията е подкрепена от Център за безопасен интернет и DigitalKidz.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град