новини детски

Начало | новини детски | Лятна читалня на открито в Пловдив ще награди всяко дете, което „дръзне“ да почете

Лятна читалня на открито в Пловдив ще награди всяко дете, което „дръзне“ да почете

Аз детето | 2017-06-25

Лятна читалня на открито в Пловдив ще награди всяко дете, което „дръзне“ да почете

За пореден път Детският отдел на Народна библиотека „Иван Вазов“ в Пловдив ще осъществи инициативата „Лятна читалня“. Това съобщи за Радио „Фокус“ – Пловдив Йохан Девлетян от отдел „Връзки с обществеността“ в културната институция. По думите му вече традиционната лятна читалня за деца ще продължи до края на сезона. „Дворът и сградата на Детския отдел на библиотеката ще бъде отворен за малките читатели. Там под дърветата и между цветните лехи те ще могат да се отдадат на същите занимания, както в градината. Заедно с децата в двора на Детския отдел на културната институция ще бъдат доброволците от Националния алианс за работа с доброволци (НАРД) и БЧК“, каза Девлетян.

На 3, 4 и 5 юли, от 10:00 ч. до 12:30 ч. и през цялата лятна ваканция в читалните и подновеното дворче на Детски отдел, РНБ „Иван Вазов“ (9:00-17:30 ч.) до края на август всяко желаещо дете ще може да дойде да се забавлява и да почете. Входът е свободен, а изходът е с награди!

Всяко дете ще може да вземе и чете книга по избор със специалната лятна читателска бинго карта... разбира се! Който е идвал си знае какво го чака, а който ще дойде за първи път, т. е. е изпуснал пет години – ще научи. ;) Няма значение колко сте голям, защото партньорите издателства на инициативата са осигурили четива за всички възрасти. Ще има и детски играчки и вкуснотии, за да е забавно и вкусно четенето!

Доброволците от народна библиотека „Иван Вазов“ са подбрали и десетки образователни, логически и подвижни игри, с които ще се превивате от смях. Ще поседнете на меки пъзели от букви, но и ще редите думи и текст с тях; ще играете на „Не се сърди, човече!“... Доброволците ще Ви подсказват как да си получите печатите върху лятната бинго карта, защото трябва бързо да се ориентирате къде да намерите подходящото четиво, с което да изпълните поставената езикова задача.

На откриването ще присъства г-н Стефан Стоянов (зам.-кмет „Култура, образование, туризъм, иновации, развитие и европейски политики“). Всеки ден ще играете с образователните игри на EVN. Можете да се включите в общото четене в хор от сп. „Бърборино“, да „завързвате език“ със скоропоговорки от книгите на „Хермес“, да проверите логиката си чрез картите на „Клевър бук“... Ще се смеете със стиховете на „Жанет-45“. Ще откриете всяка книга, която са Ви препоръчали в Летния списък от ИК „Хермес“ и ще обогатите езиковите си познания с „Просвета“ ... В списанията „Аз съм българче“ ще откриете всичко за красивата ни България, а любимите герои на децата ви очакват сред изданията на „Егмонт –България“. Най-малките ще открият и книги за себе си в специално местенце за прохождащи читатели.

За родителите също са подготвени изненади! Книги, подарени ни от книжарници „Сиела“; Издателство „Изток-Запад“ – за да почерпят знания и идеи как могат да разпалват все повече и повече любопитството и креативността на децата си; „Приобщаващо образование“ – как да се справяте с проблеми при четене и писане; а Издателство „Софтпрес“ вече повече от двадесет години издава книги за цялото семейство.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град