сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Лъвче в есенна премяна

Лъвче в есенна премяна

Мирела Любенова | 2017-10-12

Лъвче в есенна премяна

Няма да се изморим да ви повтаряме, дори и с риск да станем досадни или пък да го повторим един квинтилион пъти (дали има такова число?), че с есенните листа можеш да си направиш какви ли не красиви неща и че те стават за всичко. Пейзаж – сложи му есенни листа тук-там и ще заблести! Букет във ваза, а защо не добавите няколко есенни листа и да видите колко красиво ще стане! Дори свещник с есенни листа става великолепен. Няма да се уморим да творим с красивите шарени листа докато ги има. Така че затова ето още едно забавно предложение подходящо за по-големите от вас, пък и за по-малките. Направете си лъв от есенни листа – красиво и ефектно.

Ще ви трябват следните материали:

  • 2 бели листове хартия
  • принтер (не е задължително)
  • поне 30 листа – най-хубаво ще е да са от едно и също дърво и с приблизително еднакъв размер
  • лепило
  • ножица
  • цветни моливи

Твори се лесно и забавно!

Имайте предвид, че тук листата трябва да са леко изсушени – затова можете да ги оставите за няколко часа на слънце или пък по класическия начин да ги притиснете между страниците на някоя книга и да изчакате един-два дни. Естествено можете да го направите и с току-що събрани листа, но с леко сухи ефекта е доста по-голям.

След като сте готови с листата си принтирайте нашия шаблон за лъвска глава. Ако пък искате можете и да го прерисувате или пък да си нарисувате ваша си идея. Каквото и да изберете ще стане хубаво. Предлагаме всички тези варианти, за да може и по-малките от вас да се позабавляват с творчество.

След като сте нарисували или принтирали лъвската глава я оцветете в подходящи според вас цветове и я изрежете. Според нас с красивите есенни листа най-много си отива жълтото, но пък вашето въображение може да казва и нещо друго. След това просто залепете главата по средата на листа, а около нея подредете и залепете есенните листа, така че да заприличат на грива. Залепете ги като кръг и плътно, така ще стане най-красиво. Просто намажете хартиения лист с лепило и притискайте листата едно по едно, докато не ви се сторят достатъчно. Също така най-добре според нас се получава с кленови или кестенови листа. Попитайте родителите си или потърсете в интернет как изглеждат те. И повярвайте навън е пълно с такива дървета.

Накрая просто оставете на слънце, зад а може лепилото и листата да изсъхнат още малко и ще получите най-прекрасния лъв, който някога сте виждали!

Още интересни есенни идеи можете да намерите тук!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град