зоокът

Начало | зоокът | Кучето е най-добрият приятел на човека и на... патока

Кучето е най-добрият приятел на човека и на... патока

Аз детето | 2017-11-14

Кучето е най-добрият приятел на човека и на... патока

Макар че вече много пъти сме успявали да се насладим и да ви разкажем за невероятни и неочаквани от никого животински приятелства, не можем да спрем да се изненадваме на това колко прекрасни са животните. Как могат да оценяват истинското приятелство и да съдят приятеля си не по това как изглежда или от какъв вид е, а с неговата, както казват хората, „вътрешна красота“. В този мрачен есенен ден ви предлагаме да стоплите сърцето си и да развеселите деня си с още една прекрасна история за едно истинско приятелство. Този път историята е за едно хъски и за един паток, които са неразделни приятели и които ценят компанията си и се радват, че са заедно независимо колко различни са един от друг. Тази история е перфектното доказателство за това, че трябва да приемаме хората такива каквито са и че дори и единият да е с козина, а другият с пера, пак могат да бъдат добри приятели.

Началото на това невероятно приятелство е поставено в Минесота, САЩ, когато Патрик и Кристен Райли осиновяват 5-годишния Макс. Историята на Макс всъщност не е чак толкова весела, защото той живял дълго време в приют и макар че бил сравнително млад, никой не искал да го осинови. Докато не се появили Патрик и Кристен. Те веднага се влюбили в жизнерадостното и дружелюбно куче и още същия ден в който го видели го взели с тях у дома. Там го чакало и друго хъски на име Саша. Те двамата веднага се харесали и само за няколко дни станали неразделни приятели. За съжаление времето на Саша изтекло доста бързо, защото била много стара. Така тя оставила Макс със самота в сърцето му.

Това обаче се променя само след три седмици, когато при една от редовните си разходки Макс вижда един паток, който смело се приближил към него и дори изкрякал. Макс веднага се впечатлил от патока и започнал да маха с опашка. Така в продължение на четири седмици Макс и патокът винаги се срещали и изглежда се сприятелявали все повече и повече. Така един ден патокът тръгва с Макс и стопаните му към вкъщи, застава пред вратата им и отказва да си тръгне. Въпреки опитите на семейството да го върне където му е мястото, той не искал и да помръдне. Така те нямат друг избор освен да осиновят и него. Кръщават го Куакърс и двамата с милото хъски заживяват един щастлив живот.

„Те спят заедно, хранят се заедно, излизат навън заедно и дори си играят“ – твърди стопанката на кучето. „Просто са неразделни“. Но не само това. Те дори са местните звезди, всеки в околността ги познава и често хората идват, само за да ги погледат и да им се порадват. Много пъти дори и случайни пътуващи виждайки необичайната гледка на паток и неговия най-добър приятел куче спират, слизат от колите, наблюдават ги и дори ги снимат. Накрая сигурно няма да се учудите ако ви кажем, че интернет направо е луднал по Макс и Куакърс.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град