сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Красота с есенни листа и малко боя

Красота с есенни листа и малко боя

Аз детето | 2017-09-26

Красота с есенни листа и малко боя

Няма да ни омръзне да повтаряме, че есента е най-красивия и най-шарен сезон от всички, защото... ами просто погледнете навън и ще се убедите. При това есента в момента все още не е в разгара си. Представете си какво би станало след още няколко дни. Ще имаме чувството, че сме в шарена приказка или свят, излязъл ей сега изпод четката на най-умелия художник на света. Никой друг освен есента не може това! Дърветата стават приказно красиви и ни носят усещането за радост и спокойствие, което няма как да стане през никое друго време от годината. Сякаш вие сте взели четки и боички и сте оцветили света, а всеки знае, че по-страхотни от детските рисунки няма. Докато гледахме вече образуващите се цветни и красиви листа ни се прииска да можем винаги да си ги имаме в стаята закачени на стената и да им се радваме. И точно тогава се вдъхновихме за една интересна идея, която горим от нетърпение да споделим и с вас. Идеята е съвсем проста: картина от есенни листа в много цветове, но начинът по който се рисува ще се хареса на всеки: от най-малките до най-големите.

За да си направите и вие такава красива и оригинална есенна картина ще ви трябват:

  • есенни листа – най-добре от различни дървета и с различни форми и големини
  • гъба
  • картонена чиния
  • темперни бои
  • лист хартия

Прави се лесно, приятно и вдъхновяващо!

Най-хубавото тук е, че колкото и да планирате, което всъщност въобще не трябва да правите, но дори и да планирате пак няма да знаете какво точно ще се получи и ви гарантираме, че то ще е по-красиво, отколкото очаквате. Първо обаче трябва да изстискате различни цветове темперни бои върху хартиената чиния на няколко пръста разстояние един от друг. Цветовете може да са каквито си поискате, но би било хубаво да са в есенната гама: жълто, червено, кафяво, оранжево... След това всичко е лесно и зависи само от вас!

Вземете едно есенно листо и го поставете върху белия лист хартия. След това притиснете гъбата върху някой от цветовете боя, така че хубаво да се напои с нея и накрая притиснете гъбата към ръба на листото. Можете да очертаете листото само с един цвят или пък с няколко. Така ще стане още по-шарено и красиво. След това внимателно вдигате листото и гледате какво се е получило. Красиво, нали? Така нашарете целия лист, така че да не остане бяло пространство.

За още по-красив ефект, можете да вземете и по-мъничко есенно листо, да го намажете обилно с боя и да го поставите по средата, където са очертанията на по-големите листа. Така ще направите истински шедьовър, особено когато вътре се отпечатат жилките и всички други красиви очертания на листата.

Накрая оставяте произведението си да изсъхне и сте готови! Сега остава да го закачите в стаята си, или пък защо не да го подарите на приятел. Може пък дори да украсите класната стая или да предложите на учителката по рисуване в един от часовете да направите подобна огромна картина общо целия клас. Сигурни сме, че всички много ще харесат предложението ви!

Снимки: Az-deteto.bg

Ако обичате да творите с есенни листа можете да направите още:

Свещник от есенни листа
Да рисуваш върху есенни листа: красиво и оригинално
Весела есенна украса за прозорци
Станете господари на есента с корона от листа



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град