За родители

Начало | За родители | Комбинирана площадка за деца с увреждания ще бъде открита в София

Комбинирана площадка за деца с увреждания ще бъде открита в София

Аз детето | 2017-05-31

Комбинирана площадка за деца с увреждания ще бъде открита в София

Комбинирана площадка за игра на деца с увреждания на възраст от 0 до 12 години ще бъде официално открита в Деня на детето на специален празник, който фондация „За Нашите Деца“ организира на 1 юни. Тя е в двора на Център за обществена подкрепа „Св. София“ на ул. „Гюешево“ 21 и е финансирана изцяло от „АбВи България“, а проектът за нея е изготвен безвъзмездно от „Иво Петров Архитекти“.

Площадката и уредите, монтирани на нея са изцяло съобразени с необходимостите и ще стимулират развитието на децата със специфични нужди, както и ще подкрепят семействата им в грижите за тях.

Покана за откриването на площадката е изпратена до кмета на Столична община г-жа Фандъкова, заедно с нея лентата ще прережат изпълнителният директор на АбВи България Кирил Николчев, изп. директор на фондацията, Иванка Шалапатова и 4-годишната Дина Чипилева. Тържественият момент е част от големия детски празник, с който фондацията ще отбележи Международния ден на детето 1 юни. Празникът е голям, а на него са поканени всички – децата и семействата, с които фондацията работи, както и приемните семейства и децата от центъра за приемна грижа, и бебетата от Детска къща. След официалната част празненството ще продължи със забавления и изненади за малчуганите.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град