малък готвач

Начало | малък готвач | Кокосово и лесно: направете си най-вкусното Баунти у дома

Кокосово и лесно: направете си най-вкусното Баунти у дома

Аз детето | 2020-01-22

Кокосово и лесно: направете си най-вкусното Баунти у дома

Обичате ли Баунти? Сещате се, това е онова превъзходно десертче, което съчетава най-вкусната шоколадова обвивка с най-ароматния и екзотичен кокос. Но дали само това слагат в десерта, никой не знае! Знаем обаче нещо друго – можете съвсем сами да си направите същата кокосова вкуснотия и у дома. Без печене, без много бъркане или някакви други особени готварски умения. Така че защо не опитате още сега?

Ще са ви необходими просто 2 пакета кокосови стърготини, 1 млечен шоколад, 1 консерва кондензирано мляко и това е!

Как се прави ли? Доста е просто! В купа сипете кокосовите стърготини и към тях добавете кондензираното мляко. Разбъркайте ги добре, така че стърготините да се навлажнят хубаво – това ще ги направи по-лесни за оформяне.

В купа подходяща за микровълнова начупете шоколада и го разтопете. Сигурно отдавна знаете как става, но нека ви подскажем. Пускате на максимална мощност за около 30 секунди, вадите внимателно, разбърквате и повтаряте, докато шоколадът се разтопи. Става доста бързо.

После в тава или по-голяма чиния постилате фолио или хартия за печене. От стърготините само с ръце оформяте малки или пък по-големи вафлички, поставяте ги в тавата или чинията и заливате всяка с шоколад. Накрая поставяте в хладилника за около час, за да стегнат и сте готови!

Казахме ви, че е лесно, а ако знаете само колко е вкусно...



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град