Кино Видео DVD TV

Начало | Кино Видео DVD TV | Коко най-после е тук и ни разкри тайната си!

Коко най-после е тук и ни разкри тайната си!

Аз детето | 2017-11-24

Коко най-после е тук и ни разкри тайната си!

Урааа! Най-очакваната от нас дата през ноември най-после дойде! 24-ти ноември е денят, който чакахме от толкова дълго време. Нямаме рожден ден, ако това се чудите и торта няма да има. Тортата е наистина страхотно нещо, но не съжаляваме, защото за нас днешният ден е изпълнен с пуканки и най-вече приключения. Защо ли? Защото гледахме „Тайната на Коко“ и нямаме търпение да споделим мнението си за филма с вас. Ще се радваме и вие да го споделите в коментарите след като го гледате, а сега нека да започваме.

Филмът започва съвсем просто. Мигел Ревиера е на 12-години и живее в едно шумно и оживено мексиканско село. Мечтае за музика и приключения, но произхожда от семейство на обущари, което ненавижда музиката, което е доста жалко като се има предвид, че неговите прадеди правели музикални инструменти. Дядо му например преди десетилетия е оставил жена си, за да следва мечтите си в музикалната кариера. Съпругата му Имелда (бабата на Мигел) е трябвало да поеме цялата отговорност за семейството. Точно това е засилило омразата на роднините му към музиката, която на всичкото отгоре се предава от поколение на поколение. Въпреки всичко Мигел тайно копнее за слава, вдъхновен от любимия си певец, Ернесто де ла Крус. Той иска да следва мечтата си независимо от всичко.

Голямото откритие

Точно поради тази причина момчето само си прави китара и тайно изучава песните на своя идол Ернесто. Никой не подкрепя това негово начинание, освен супер старата му и много мила прабаба на име Коко. Тя го слуша в захлас как свири и дори му дава по някой и друг полезен съвет. Така минават дните на момчето и неговия таен копнеж, докато един ден случайно не попада на снимка на неговата баба Имелда. При това точно в Деня на мъртвите, тачен и мистериозен традиционен мексикански празник. Съвсем случайно на старата снимка Мигел вижда и човек с китара. Не познава човека, но китарата много прилича на тази, която неговия идол има. Какво чудо! Мигел разбира, че това е неговият прадядо и оттук логично следва, че той е великият де ла Круз.

Конкурсът

Вдъхновен от откритието си Мигел се опитва да се запише на местен конкурс за таланти. Не изважда никакъв късмет обаче още преди да се е записал, защото строгото му семейство разбира за идеята и троши китарата му на парченца. Сърцето на момчето се разбива точно като китарата и то решава да избяга от дома си заедно с приятел и местното улично куче, което просто ги вижда и тръгва с тях. Така компанията стига до гробницата на известния певец. Там Мигел намира интересна китара и решава, че ще вземе нея за състезанието. Оказва се обаче, че тя не е чак толкова обикновена каквато изглежда на пръв поглед. Веднага щом се стъмва китарата става вълшебна и отвежда Мигел в Земята на мъртвите.

Какво се случва там? Кой е Хектор и какви тайни крие? Дали Мигел ще успее да излезе от Земята на мъртвите и да участва в конкурса? Ще одобри ли семейството му неговата мечта за музика? Ще разберете ако гледате филма „Тайната на Коко“. Не искаме да ви разкриваме отговорите на тези въпроси, защото това трябва да се види. Не може да се разкаже. От друга страна можем да ви разкажем, че филмът е наистина колоритен и цветен. Освен това ще научите и много интересни неща за латино културата от него, които определено си заслужават. Филмът ни предоставя една сърдечно измислена история за амбициите, любовта, загубата, живота, смъртта и семейството по най-добрия начин. Убедени сме, че с него ще се смеете, плачете и вълнувате не веднъж и два пъти.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град