новини детски

Начало | новини детски | Когато искаш да ти е хубаво и си с добро сърце: три момчета окосиха игрище и почистиха детска площадка в София

Когато искаш да ти е хубаво и си с добро сърце: три момчета окосиха игрище и почистиха детска площадка в София

Аз детето | 2020-05-22

Когато искаш да ти е хубаво и си с добро сърце: три момчета окосиха игрище и почистиха детска площадка в София

Кърлежи, трева до коленете или пък по-висока, олющена пързалка и счупени пейки – за съжаление много често сме свидетели на подобни гледки – особено в големите градове. И често всички чакаме общината да се погрижи за проблема, но това понякога не става с години. И какво може да се направи тогава, да се оплачеш и да чакаш нещо да се случи... Не и за три момчета от столичния квартал „Бенковски“. Вместо да чакат, децата сами решили да направят така, че да им е хубаво за игра! За един ден трите 12-годишни момчета се захванали за работа и между онлайн уроците и домашните окосили буренясало спортно игрище и около него на детската площадка пред блока в квартала.

Героите са Анджело, Александър и Радослав. Неразделните приятели хващат косачката на съседа и без много да му мислят премахват високата трева. Игрището е направено преди няколко години, но заради това, че не се поддържа се е превърнало в място само за разходка на домашни любимци, пишат от stolica.bg. И вместо мястото да се руши и превръща в сметище, трите момчета го съживяват. Преди два дни в квартала те спасяват игрището. Видеото и снимката бе публикувана от Красимир Карагьозов. Именно негова е косачката. Слязъл пред блока с машината, децата сами поискали да окосят тревата. И тримата Анджело, Александър и Радослав се редували да косят, когато единият се измори, другият го сменя.

Родителите и на тримата разбират за доброто дело на наследниците им от Фейсбук. „Никой не ги е карал“, категорични са родителите. „Искахме да играем и решихме да помогнем, да си направим сами да ни е хубаво. Понякога просто трябва да действаш, а не да чакаш“, казва Александър. Момчето учи в VIа клас на 60-о училище „Кирил и Методий“. Любимите му предмети са информационни технологии, предприемачество, изобразително изкуство и физическо. Анджело е в VI клас и учи в 48 ОУ „Йосиф Ковачев“. Любимите му предмети са български език и литература, технологии и предприемачество. Най-малкия сред тях е Радослав, четвъртокласник в 60-о училище „Кирил и Методий“. Тримата отдавна са приятели, но вместо пакости, момчетата правят добри дела. След косенето във вторник днес сутринта почистиха и детската площадка, на която искат да играят.

„Чувствам се обнадежден“, написа авторът на видеото Красимир. Спортното игрище е в близост до кафе Оазиса в „Бенковски“ и е забравено от Бога и от районното кметство. След като не е окосено, то със сигурност и тревните площи не са обработени срещу кърлежи и други гадини. Децата обаче не чакат община, кметове, чиновници и работници. Грабват косачката и сами си косят. В съседство до игрището има и детска площадка. Днес те направиха оборка и изчистиха боклуците.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град