новини детски

Начало | новини детски | Когато децата казват „благодаря“ е със специална книга за лекари и медици

Когато децата казват „благодаря“ е със специална книга за лекари и медици

Аз детето | 2020-04-08

Когато децата казват „благодаря“ е със специална книга за лекари и медици

За съжаление няма как да държим децата далеч от новата световна тема за новия коронавирус – тя е навсякъде и често те стават дори и неволни слушатели на нещата, които се говорят по телевизията, пишат се в интернет или самите родители обсъждат. Но пък за пореден път ни доказват, че те са по-мъдри и знаят как да се държат по време на подобни кризи далеч по-добре от нас. Знаят как да приемат нещата и да се стараят да ги направят по-добри и да помогнат с каквото могат, вместо само да искат и да се оплакват.

Поредното доказателство за тези наши думи идва от ученици от Шумен, които са издали съвсем сами електронна книга, посветена на медиците ни! Децата от IV „а“ клас на СУ „Йоан Екзарх Български“ са автори и създатели на издание с цветни рисунки и мили послания към здравните специалисти. В създаването е помогнала и началната учителка Севдалина Петкова и класната ръководителка на децата Петя Боянова. Заедно, с тяхна помощ, момчетата и момичетата от Шумен са творили в онлайн часа по български език и литература.

Всичко започнало, когато заедно разсъждавали върху зададения им въпрос „Кои са героите на днешния ден?“. Спонтанно всички деца се съгласили, че това са лекарите, медицинските сестри, санитарите и всички други, които работят в болниците. Така след още малко разсъждения децата решили, че трябва да направят нещо, за да им благодарят и се спрели на идеята за онлайн книжка с рисунки и послания.

„Децата показаха на възрастните, че са научили най-важния си урок – да бъдат добри и да умеят да показват и предават доброта на тези хора, които идват след тях“ – казват от училището!

Всеки, който иска да види книгата може да го направи като кликне тук!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град