любопитно

Начало | любопитно | Книжното кътче на Никол: цветно приключение в „Отвъдземя“

Книжното кътче на Никол: цветно приключение в „Отвъдземя“

Аз детето | 2018-04-10

Книжното кътче на Никол: цветно приключение в „Отвъдземя“

Обичате ли да четете книги? Надяваме се, че не забравяте тези така добре познати „приятели“, които знаете... могат да ни отведат на неподозирани за нас приключения. Никол Данева знае това много добре. Тя всъщност си е направо „професионалист“ в четенето на книги, защото през 2016 и 2017 година тя е най-четящото дете на „Забавното четене“. Никол обича да чете най-различни книги и сега ще сподели с вас историята на последната книга, която е прочела. Чували ли сте за „Отвъдземя“? Прочетете ревюто на Никол и ще разберете що за чудо е това, а пък кой знае, може така да се впечатлите, че дори самите вие да прочетете книгата!

Здравейте, приятели.



Днес ще ви споделя мнението си за книгата „Отвъдземя“ от Тахере Мафи. Корицата е дело на талантливата Матея Аркова и напълно описва историята, разбира се без да издава нищо. Авторката ни показва един съвсем нов свят в рамките на 400 страници, които съм сигурна, че ще погълнете без дори да усетите.

И така, запознайте се с Алис Алексис Куинсмедоу. Тя е на дванадесет и живее във Ферниковата гора. Повярвайте ми, това е едно от най-цветните места, за които съм чела. Там всеки човек е неописуемо цветен и изобщо не е странно да имаш розова кожа, оранжеви очи и зелена коса, например. Напротив, даже е задължително. Защото колкото повече цветове имаш, толкова по-силна е магията, която притежаваш. Но какво правиш, когато нямаш цвят? Може да попитате Алис. Защото тя е млечнобяла от пръстите на краката до косата. И като всеки различен се е превърнала в предмет на много клюки и подигравки.

Преди три години бащата на Алис е изчезнал. Той е бил стената, която я предпазва от света и лошите хора в него, стената, в която всички подигравки са се разбивали и не са достигали до Алис. Но сега след като него го няма, тя започва да губи вяра в себе си. И единственото нещо, на което се обляга е надеждата, че в деня на Посвещението тя ще успее да докаже на всички, че са грешили. А Посвещението е най-очакваният ден в годината, на него всички дванадесетгодишни деца от Ферникова гора показват талантите си. И всеки се надява да получи задача, с която да се докаже. Всяка от магическите способности на децата се оценява по една чудновата, цветна скала:

  • Резултат 5|Зелено=Изумително изпълнено;
  • Резултат 4|Синьо=Много прецизна работа;
  • Резултат 3|Червено=Напълно задоволително;
  • Резултат 2|Жълто=Достатъчно добро;
  • Резултат 1|Бяло=Твърде несполучливо.

След като всички деца покажат способностите си, получават плик, в който има листче с цвета съответстващ на резултата, заедно с първата си задача. Но приказните танци на Алис не могат да се мерят с катерене по облаците или вълшебен глас. Затова тя е решена със или без чужда помощ да открие баща си.



Няма как да не ви запозная и с втория си любим герой. Представям ви най-изкусният лъжец в цяла Ферникова гора – Оливър Нюбанкс. Той е единственият човек, който твърди, че със сигурност знае къде е бащата на Алис. Но, за да й помогне иска нещо безценно от нея – да му се довери. И така странното момиче дало обет никога да не лъже и най-големият лъжец изживяват едно невероятно вълшебно приключение. Запознават се с Времето, качват се в небето, влизат в картините и междувременно изграждат едно вечно приятелство.

Историята ни доказва колко са ценни родителите и колко е важно приятелството, но най-вече доказва, че да си различен означава да си по-добър от останалите. Затова, ако и вие обичате приключенията веднага трябва да се сприятелите с Алис и нейната история.

Снимки: pinterest.com



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град