Заповядайте на финалното събитие на инициативата „Забавното лятно четене“ 2011

Начало  ›  Заповядайте на финалното събитие на инициативата „Забавното лятно четене“ 2011

Заповядайте на финалното събитие на инициативата „Забавното лятно четене“ 2011

15.09.2011

Заедно с вече изтичащото лято и със започването на училище свършва и нашата инициатива „Забавното лятно четене“, която осъществяваме съвместно със Столична библиотека.
Заповядайте на 17 септември от 14:30 ч. на сцената пред Народния театър „Иван Вазов“ в София, за да разберете  кои са най-четящият град, най-четящото училище, най-четящото дете и коя е най-четената от вас книга през лятната ваканция на 2011 година.

Водещи на събитието ще бъдат главният редактор на az-deteto.bg – госпожа Жюстин Томс и зам. директорът на Столична библиотека Спаска Тарандова. За да връчат наградите и да споделят впечатленията си от кампанията„Забавното лятно четене“ на сцената ще се качат и посланиците на детското четене за София – Михаил Белчев, директор на Столична библиотека, детските писатели Марин Бодаков и Юлия Спиридонова – Юлка, зам. председателят на Държавна агенция за закрила на детето (ДАЗД) Калин Каменов и представителят на учителите Аглика Дамаскова.
Приготвили сме Ви и литературна викторина и възможност да се снимате с приказни герои.

В инициативата „Забавното лятно четене“ се включиха 2167 деца от 143населени места. Свой онлайн читателски дневник са попълвали и българчета живеещи в Англия, Германия, Испания и САЩ. Кампанията посети и много градове в България, за да насърчи всички деца да четат повече – Варна, Пловдив, Габрово, Севлиево.