новини детски

Начало | новини детски | Как ученици, които направиха нещо незабравимо за един свой учител се издигнаха с балон в Южния парк

Как ученици, които направиха нещо незабравимо за един свой учител се издигнаха с балон в Южния парк

Аз детето | 2017-06-23

Как ученици, които направиха нещо незабравимо за един свой учител се издигнаха с балон в Южния парк

По случай национална кампания Дни на приобщаването 2017 Център за приобщаващо образование и влогърът Крис Захариев поканиха ученици от цялата страна да направят нещо незабравимо за един свой любим учител. За да се включат в нея, учениците трябваше да изберат един учител и тайно от него да планират и осъществят изненада, която да го/я зарадва и вдъхнови.

За да отбележи нейния финал, Център за приобщаващо образование покани ученици, учители, родители и приятели да отпразнуват заедно Празника на приобщаващото образование. Голямата награда връчена на победителя в конкурса „Учителят, който обича всички“ събра погледите на всички в Южния парк. Голям топловъздушен балон издигна 11 „б“ клас от ПГПЧЕ „Иван Вазов“, гр. Смолян и техният най-обичан учител Галина Ангелова над София. Събитието се проведе със съдействието на Столична община и събра близо 300 човека. Бяха наградени победителите от конкурсите „Учителят, който обича всички“, „Приобщаващи практики в класната стая“ и „Практики за приобщаване на широката общност към училищния живот“, част от национална кампания Дни на приобщаването 2017. По време на неговото откриване поздравителни слова към гостите отправиха Деница Сачева, заместник-министър на образованието и науката, Ива Бонева, изпълнителен директор на Център за приобщаващо образование и Наталия Митева, Програмен директор „Образование“ на Фондация „Америка за България“. Другият клас-победител в конкурса „Учителят, който обича всички“, 2 „г“ от 19 СУ „Елин Пелин“, София с класен ръководител Веселина Славчева ще прекара в края на месец юни един незабравим ден с влогъра Крис Захариев.

По време на Празника всички малки и големи деца участваха в различни работилници и игри. Те имаха възможността да рисуват на тема „Моят любим учител“, да сътворят артефакти от различни краища на света, а в ателието по музика да научат повече за инструмента цигулка, както и да свирят на него.

Национална кампания Дни на приобщаването 2017 се провежда за втора поредна година. Тя се организира в рамките на Програма „Едно училище за всички“ – Фаза 2, с подкрепата на Фондация „Америка за България“, в която ЦПО заедно с училища партньори от цялата страна се фокусира върху прилагане и усъвършенстване на Първия български модел за организиране на училищните процеси за изграждане на приобщаваща училищна среда. Целта на кампанията е да се обърне внимание на практики, които изграждат училищна среда, основана на уважение и приемане на другия. Във фокуса на вниманието тази година е приобщаващият учител, който помага на децата да развиват способностите си, да превъзмогват трудностите и ги подкрепя в тяхното израстване.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град