новини детски

Начало | новини детски | Изтребители, транспортни самолети и вертолети ще летят в София на 6 май

Изтребители, транспортни самолети и вертолети ще летят в София на 6 май

Аз детето | 2018-05-03

Изтребители, транспортни самолети и вертолети ще летят в София на 6 май

Трескавата подготовка за военния парад на 6 май вече започна. От днес хеликоптери прелитат над София. Пред Националния исторически музей ще се проведе и репетицията на военнослужещите, които ще участват в парада. Генералната репетиция ще се състои утре пред Паметника на Незнайния воин и на площад „Княз Александър I“.

Дали ще участват ВВС в парада на 6 май зависи само и единствено от времето. Със сигурност обаче тази година ще видим повече военни машини, отколкото през миналата година. Командир Пламен Дончев ще е един от пилотите, които ще управляват военните машини – както по време на тренировката, така и в деня на самия парад. „Полетът ще трае не повече от 22 минути, ще бъде на около 150 м височина. Формацията ще бъде от 3 вертолета – два „Кугър“ и един „Ми-17“. Сложността на полета е само спазването на мястото в строя, защото формацията е доста стегната и изисква добро взаимодействие между екипажите. Всичко е разпределено по минути и секунди за минаване над площада“, каза пред Bulgaria ON AIR пилотът.

Знаменосецът и тази година е съветският Ми-17, а в небето над столицата на Гергьовден всеки отишъл на парада ще може да види и свръхзвуковите изтребители МиГ-29, развиващи 2500 км/ч. След вертолетите на парада ще видим транспортен самолет „Спартан“ и други машини на ВВС на България.

Повече за парада и уникални кадри от кабината на летящ хеликоптер вижте във видеото.





Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град