фокуси

Начало | фокуси | Изчезващата клечка за зъби

Изчезващата клечка за зъби

Аз детето | 2017-05-29

Изчезващата клечка за зъби

Не един и не два пъти, а доста често сме чели или чували много известни фокусници, и модерни и стари, да казват, че най-добрите трикове, които някога са правили са били и най-простите. Няма как да отречеш, че да изваждаш зайци от шапка или пък да излизаш от заключен с катинари сандък или пък да се преобличаш за секунди, не е впечатляващо, но и по-простите фокуси имат своя добър ефект. Особено ако си още начинаещ в занаята! Най-малкото, защото ако решите да представите някой фокус пред приятелите си или роднините едва ли ще тръгнете да си купувате някакви скъпи фокуснически реквизити, нали? Точно затова имаме за вас днес едно много просто, но пък безкрайно интересно и впечатляващо предложение. За този твърде любопитен фокус ще ви трябват само клечка за зъби, лепенка и вашите умели ръце.

Естествено както за повечето фокуси и тук ще трябва да потренирате малко, за да го усъвършенствате, ама в това също си има забавна част. Най-добре е да го направите пред огледалото, за да видите как точно ще изглежда! Първото, което трябва да направите е да залепите клечката за зъби с помощта на лепенка за рани. Повярвайте, с нея е по-добре, опитахме и с тиксо, ама не ви трябва да знаете как се отлепя от пръста след това. Не трябва да е много стегнато, за да може клечката да се движи, нито много хлабаво, за да не падне. Тук също изхабихме няколко лепенки докато схванахме точно как. Така че бъдете готови да жертвате няколко. Залепете клечката за зъби по дължина на палеца ви. Трябва да изглежда точно така!

След това застанете пред огледалото и опитайте следното: свийте и двете си ръце в юмруци и ги дръжте пред вас, като от единия трябва да стърчи клечката за зъби така, че все едно я държите. Накрая сложете празната си ръка върху юмрука с клечката за зъби и кажете някое вълшебно заклинание.

Може да е съвсем обикновеното и просто „Абракадабра“, а може и да е нещо по-сложно като „Клечкоисчезнихос махнихос веднагикос!“. Докато правите това с помощта на палеца и показалеца бързо обърнете клечката надолу така, че тя отново да бъде както е в първата снимка. След това внимателно покажете на публиката дланта си като се стараете клечката да не мърда от мястото си от външната страна. Това е всичко. Само с няколко опита пред огледалото ще станете истински майстори на изчезването!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град