зоокът

Начало | зоокът | Императорски пингвини си направиха селфи

Императорски пингвини си направиха селфи

Аз детето | 2018-03-12

Императорски пингвини си направиха селфи

Те са черно-бели, те са забавни и не са нито панди, нито зебри. Те са птици, които не могат да летят, но са едни от най-добрите плувци в света. Те се наричат пингвини и са цели 17 вида. Някои видове живеят в тропиците, други на островите Галапагос, а трети дори и в Бразилия. Така на нашата планета Земя има цели 17 вида пингвини. Разбира се, когато кажем „пингвин“ най-често се досещаме за най-красивия и най-величествения вид от тях, а именно императорските. Все пак нито един друг вид не може да издържи повече от 18 минути под вода без да диша. Освен това учени наскоро откриха нещо изключително сладурско: знаехте ли, че когато мъжки императорски пингвин ухажва женска избира най-хубавото камъче и ѝ го подарява, почти както се дава и годежен пръстен. Много сладко! Наскоро обаче други учени откриха при това съвсем случайно, че тези величествени пингвини могат да правят и други неподозирани неща.

Всъщност вие правили ли сте си някога селфи? Ако не сте побързайте, защото пингвините вече са ви победили в тази категория. Може да държите смартфона си по цял ден, ама ако нямате и едно селфи... все едно е нищо! Съвсем сериозно ви говорим. Любопитни императорски пингвини си направиха селфи в Антарктида, когато австралийски изследовател остави камерата си на леда, съобщи Фокс нюз, цитиран от БТА. Еди Голт оставил камера на леда в колонията Остър, близо до австралийската изследователска станция Моусън, на около 5475 км от Хобарт. Защо все още не можем да разберем, може би е забравила нещо и решила, че ако остави камерата няма кой да ѝ я вземе, все пак се намира в Антарктида. Пингвините не се интересуват от камери, нали... Ха-ха-ха! Да ама не е познала! Любопитните сладури съзрели интересния нов предмет веднага и моментално се доближили, за да видят какво е това.

Камерата е уловила как те се приближават и се навеждат, за да я разгледат и съвсем случайно единия от тях я е настъпил точно там където трябва, за да се включи и готово... Имаме първото по рода си пингвинско селфи. Надяваме се, няма нужда да ви казваме, че в момента тези пингвини са най-известните в социалните мрежи!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град