малък готвач

Начало | малък готвач | Хрупкави и вкусни сладко-солени пуканки си направете и на вечерта се насладете

Хрупкави и вкусни сладко-солени пуканки си направете и на вечерта се насладете

Аз детето | 2020-08-27

Хрупкави и вкусни сладко-солени пуканки си направете и на вечерта се насладете

Всички обичаме понякога да си хапваме пуканки, нали? Те определено са любимия снак на почти всички хора по света. Няма нищо по-хубаво от това да си пуснеш любимия филм или този, който си чакал да гледаш от дълго време и пред теб да има купа с пуканки за подкрепа. А как обичате пуканките си? Най-често сигурно са просто солени или пък с малко масло. Някои от вас сигурно обичат и тези с карамел... Но какво ще кажете за следващия филм цялото семейство да хапнете шоколадови пуканки? Ще си кажете, че не сте виждали такива в магазина, ние също не сме, но си ги направихме сами и се получиха страхотни. Хрупкави, леко солени и много сладки.

Самите пуканки се приготвят много лесно!

Първо изпукайте пуканките – знаете как става в микровълновата според инструкциите на пакета, най-често трябва да го поставите с картинката нагоре, пускате микровълновата и когато в продължение на повече от две секунди няма пукания, значи са готови. Знаем, че винаги остават непукнали се зърна с които трябва да внимавате, но така е с пуканките.

После внимателно ги сипете в купа, като внимавате да не се опарите, първоначално са горещи. После отново в микровълновата или пък на водна баня разтопете шоколада и маслото заедно. В микровълновата е лесно – поставяте ги в подходяща купа, пускате за 30 секунди, вадите и разбърквате, пак за 30 секунди и би трябвало да е готово.

На водна баня е малко по-сложно, но все пак ще ви кажем как. В тенджерка сипвате вода, а в нея поставяте купа, която разбира се може да издържи на високи температури. В нея пак поставяте шоколада и маслото и когато водата в тенджерата заври слагате купата отгоре. И бъркате, докато маслото и шоколада се разтопят.

Накрая изливате сместа върху пуканките и с помощта на шпатула най-добре ги обърквате хубаво, докато не станат целите в шоколад. После изчаквате около 10 минути, за да може шоколадът малко да стегне и сте готови. Хрупкави и много сладки!

Има и друг вариант, но той е доста по-трудоемък: можете да потопите всяка пуканка една по една в шоколада, тогава ще бъдат целите обвити в шоколад, но сами се сещате колко време ще отнеме.

Вижте и още няколко рецепти за вкусни пуканки:
За перфектни пуканки у дома: 5 препоръки и една лесна рецепта
Учени откриха най-добрия начин за хапване на пуканки



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град