Технологии и гейминг

Начало | Технологии и гейминг | Геймингът се издига на ново ниво – вече ще е облачен!

Геймингът се издига на ново ниво – вече ще е облачен!

Аз детето | 2019-11-06

Геймингът се издига на ново ниво – вече ще е облачен!

Това е – тези от нас, които обичат електронните игри и колкото и да се стараят да не прекарват много време пред екрана, все пак отделят поне по един-два часа на ден за игри вече ще минават на облачен режим. Това обаче съвсем не означава, че ще гледаме в облаците или пък, че игрите вече ще са свързани само с облаци. Както знаете технологиите постоянно се развиват, а това важи и за електронните игри. Даже бихме казали, че те винаги са една крачка пред технологиите. За какво точно говорим и какви са тези облаци? Всеки един уважаващ себе си геймър трябва да разбере, затова четете!

Гейминг без скъп хардуер

Днес всяка компания се стреми да прави игрите все по-реалистични, сякаш сме в игрален филм, а не в компютърна игра. Това обаче означава, че ни трябват и все по-скъпи системи, които да покриват изискванията за тази реалистичност. Може и да сте си купили новия компютър или XBOX преди една седмица, но вече има игра, която няма да върви на него. Това означава, че ако наистина искате тази игра, трябва да молите родителите си да ви дадат още пари, което ще е на практика почти невъзможно... Затова пък облачният гейминг съвсем скоро ще ни предложи съвсем друго решение. Щом той стане популярен, което смятат експертите ще се случи след 3-4 месеца, играта ще се зарежда директно от интернет и няма да имате нужда от скъп хардуер, за да върви гладко и при вас. Предаването на съдържание директно през интернет не трябва да е ново за всеки, който живее в съвременния свят, ако гледате видеоклип в YouTube, то директно се предава от сървър на избрания от вас дисплей, същата идея ще се прилага и при „облачните игри“. Това означава, че можете да играете най-новите игри в дома си от устройство, което може да струва хиляди и хиляди долари, но не за ваша сметка.

Няма да се плаща за самата игра

Забелязали ли сте колко са скъпи най-новите игри! Толкова ги искате сега и веднага, ама кой има 70 или 200 лева за електронна игра. Може би за рождения ви ден... да ви подарят, но веднъж годишно трудно ще стане, когато нови и интересни игри излизат всеки месец. Е, облачният гейминг ще спаси и желанието ви и бюджета, защото игрите ще бъдат много по-евтини, но няма да са ваши. При закупуването на дадена игра, вие всъщност ще купувате абонамент за нея, за една година или половин година. Затова и цената е по-евтина! Купувате си абонамент, за да може да я зареждате от облака, което всъщност е добра идея, защото когато ви писне със сигурност ще са ви останали пари и за друга игра, вместо да сте дали всички само за една.

Ако искате да опитате

Ако се интересувате да изпробвате някои технологии за облачен гейминг, имате няколко възможности за момента. Първо, PlayStation Now е облачна услуга за игри на Sony и ви дава възможност да опитате някои игри с големи имена като „Uncharted 4“ или „God of War“ на вашия компютър или PlayStation 4. Или ако сте извън дома, можете да използвате тяхната дистанционна функция за възпроизвеждане от мобилно устройство или на преносим PS4. Sony не са единствените, които гледат към бъдещето, Project xCloud на Microsoft е готов да направи подобно нещо като PS Now, но с марката Xbox. Засега облачният гейминг е само за две игри, но сме сигурни, че скоро всички ще са такива – това е бъдещето.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град